Görme engelli öğretmenin eğitim aşkı

İzmir'de doğuştan görme engelli Türkçe öğretmeni Ali Köse, mesleğine ve öğrencilerine duyduğu sevgiyle büyük takdir topluyor. Ali öğretmen, hem görevini en iyi şekilde yapmaya, hem de görme engellilerin eğitimdeki sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.

Görme engelli öğretmenin eğitim aşkı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde görev yapan doğuştan görme engelli Türkçe öğretmeni Ali köse, öğrencilerinin dünyasını aydınlatıyor. Öğrencilerinin sevgisinden aldığı güçle görevini aşkla yapan Ali öğretmen, görme engellilerin eğitimdeki sorunlarına da çözüm üretmek için çalışma yürütüyor.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 2015 yılında mezun olan 28 yaşındaki Köse, tüm zorluklara rağmen çocukluk hayali öğretmenlik mesleğini kavuşmanın sevincini yaşadı. Öğretmenliğe Antakya Şehit Nizam Akdeniz Ortaokulu'nda başlayan Köse, 2017'de İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Seniha Mayda Ortaokulu'nda görevlendirildi.

Yaşama sevinci ve azmiyle öğrencileri başta olmak üzere birçok kişiye ışık olan Köse, mesleğinin yanı sıra Eğitimde Görme Engelliler Derneği(nin İzmir temsilciliğini de yapıyor.

Derslerde Braille alfabesiyle yazılan ders kitapları ve dijital içeriklerden yararlanan Ali öğretmen, Türkiye'de engelliler için son yıllarda önemli hamlelerin yapıldığını söyledi.

Okulda sığınmacı ailelerin çocuklarının da olduğunu söyleyen Köse, onlara yönelik "İlgiyle Mutlu Bilgiyle Başarılı" projesinin geliştirildiğini, öğretmenler olarak bu bireyleri topluma entegre etmeyi amaçladıklarını anlattı.

ulusal.com.tr

izmir