Darbecilerin ilk ifadesi

Tutuklanan askerlerin ifadelerine ulaşıldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli darbeci Osman Ç. ifadesinde, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlandıklarını ve darbe talimatının Genelkurmay Başkanlığı'ndan faks ile geldiğini söyledi

Darbecilerin ilk ifadesi

Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimi bozguna uğratıldıldı. F tipi askerler gözaltına alındı, sorgulandı, tutuklandı.

Darbe girişiminde bulunan Fethullahçı terör örgütü mensubu askerlerin ifadeleri gün yüzüne çıkmaya başladı.

Tutuklananlardan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Osman Ç. ifadesinde darbe girişiminin nasıl yapıldığını anlattı.

Fethullahçı teröristin ifadesine göre, darbeciler Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlandırıldı. Darbe talimatı ise Genelkurmay Başkanlığı'ndan faks ile geldi.

Askerlerin tatbikat gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na getirildiğini ve askerlere burada kamuflaj, silah ve mühimmat dağıtıldığını anlatan Osman Ç. silahlanan askerlerin koruma görevi bahanesiyle Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na hareket ettiğini söyledi.

Burada nizamiyeyi tutan askerlere içeriye kimsenin alınmaması gerektiği emri geldikten sonra Genelkurmay Başkanlığı’ndan faksla darbe talimatı gönderildiğini belirten tutuklanan darbeci asker faksta yazanları da anlattı.

Osman Ç.'nin ifadesine göre faksta, komuta kademesinin değiştiği, yeni komuta kademesinde kimler olduğu ve mevcut komutan Zekai Aksakallı’nın görevden alınarak yerine Semih Terzi’nin görevlendirildiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr