Direnişin birleşme adresi bu sefer Eskişehir’di

Eskişehir İnönü Ford Otosan Fabrikasındaki işçilerin direnişinin 9. gününde Kocaeli’den destek geldi. Kocaeli Gölcük Ford Otosan işçileri alana “Ölmek var, dönmek yok” ve “Dik dur eğilme, Gölcük seninle” sloganları atarak girdi.

Direnişin birleşme adresi bu sefer Eskişehir’di

Coşkunun hakim olduğu alanda Kocaeli’nden gelen bir işçi alandaki işçilere seslendi. Yaptıklarının bir hukuksuzluk olmadığını belirten işçi “Aşağı yukarı iki milyar üç milyar seksen milyar doksan milyar borç var. Eğer biz eylemci olsaydık, biz provakatör olsaydık bizim cebimizde bu borçlar olmaz, banka hesaplarımızda milyon dolarlar olurdu” şeklinde konuştu.

Alanda omuz omuza veren işçiler, sloganlarını da omuz omuza attılar.

Ulusal Kanal’a konuşan Kocaeli’den gelen işçi Hakan Cömert, "Bu zamana kadar çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bundan sonrası da çok kolay olmayacak açıkçası. Bu zamana kadar çok fazla psikolojik baskı gördük. Yöneticiler tarafından gördüğümüz baskılar var. Bu birliği, beraberliği bozmak adına çok farklı stratejiler uyguladılar. Ama başaramıdlar. Bundan sonra da başarabileceklerine inanmıyorum. Çünkü artık bu kadro kemikleşti. Hakkını alana kadar da kimsenin bir yere gideceğini tahmin etmiyorum" dedi.

Kocaeli'nden gelen diğer işçiler ise yaşadıkları atmosferden çok memnun olduklarını, bu birlik beraberliğin bozulmayacağını ifade ettiler.

İşçiler ise çoktan Türk Metal Sendikası’nın mezarını hazırlamışlardı. Dua etmeyi de unutmadılar.

Gizemgül Yavuz-Sıla Bayraktar/ Eskişehir