"Oğluma yanmıyorum vatan sağolsun"

Şırnak'ta izinden dönen silah arkadaşlarının güvenliği için yol emniyeti sağlarken PKK saldırısında şehit olan mehmetçikler son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişi Malatya, Ankara ve Denizli'de şehitleri için tek yürek oldu. Şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin annesi, "Ben yıkılmayacağım, oğluma yanmıyorum Vatan sağolsun" sözleriyle teröre tepkisini gösterdi.

Şırnak Gabar dağlarında yol emniyeti alırken saldırıya uğrayan ve şehit düşen askerler memleketlerinde toprağa verildi.

Görüntüler Şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin memleketi Malatya'dan. Şehit anası Gafure Tanrıverdi'nin gözyaşları değil, sözleri konuştu.

Şehit Teğmenin cenazesi bugün Helikopter ile Malatya'ya götürüldü. Yaklaşık 5 bin yurttaş şehidini uğurlamak için törende hazır bulundu.

Törende PKK aleyhine sloganlar atıldı. Tanrıverdi, şehir mezarlığında bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ise Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii’nde düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve komutanlar katıldı.

Şehidini uğurlamak için camiye akın eden yurttaşlar terör örgütüne tepki gösterdi.

Yıldırım, Bâlâ'nın Karahamzalı Köyü'nde defnedildi.

PKK saldırısında şehit olan Piyade Er Ömer Kağan Kandemir için Denizli'de tören vardı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Kandemir, Yeni Cami'de düzenlenen törenin ardından Çivril İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr