Yılmazer dosyadaki sahteciliği kabul etti

Fethullahçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Bugün TV'deki programlarının ardından bu kez de Samanyolu Haber'de konuştu. Gündeminde Balyoz tertibi vardı. Balyoz'da Emniyet'in etkin çalışma yürütmediğini ileri süren Yılmazer, dosyadaki mantık hataları ve tarih çelişkilerini kabul etmek zorunda kaldı. Yılmazer, Balyoz dokümanlarıyla ilgili ona yakın rapor hazırlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de ön soruşturma yapmamakla suçladı.

Fethullahçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, bu kez cemaatin Samanyolu Haber televizyonuna konuştu. Gündeminde Balyoz Davası vardı. Yılmazer, dosyadaki sahteciliği kabul etti.

Yılmazer, Balyoz Davası'nda polislerin rekor hızla yazdığı bilirkişi raporlarını unuttu, Emniyet'in etkin görev almadığını ileri sürdü.

Yılmazer, Balyoz konusunda ön soruşturma yapılmadığını iddia etti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bu çalışmayı engellemekle suçladı.

Oysa gerçek Yılmazer'in söylediğinden çok farklı. Balyoz ile ilgili, hem 1. Ordu Askeri Savcılığı, hem Donanma Askeri Savcılığı hem de Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı soruşturma yürüttü. Ardından takipsizlik kararları çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 adet bilirkişi raporu hazırlandı. Bin sayfalık Tümgeneral Daysal Raporu, Albay Fildiş Raporu, Yarbay Çelik Raporu, Binbaşı Ahmet Erdoğan Raporu ve Yüzbaşı Hakan Erdoğan raporu, Kara Kuvvetleri ve Jandarma'dan verildi. Hava Kuvvetleri, Eskişehir ve Gölcük'te bulunduğu iddia edilen verilerle ilgili iki rapor hazırladı. Donanma Komutanlığı da 5 Nolu Harddisk ile ilgili kapsamlı rapor hazırladı.

ulusalkanal.com.tr