Tekirdağ ve Gaziantep'te sosyal medya operasyonu: Gözaltılar var

Tekirdağ'da sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde de sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise aranıyor.

Tekirdağ ve Gaziantep'te sosyal medya operasyonu: Gözaltılar var

Tekirdağ'ın Çorlu ve Ergene ilçelerinde, sosyal medya hesapları aracılığıyla terör örgütü PKK propagandası yaptıkları öne sürülen 3 zanlı gözaltına alındı.

Çorlu Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda, Çorlu ve Ergene'deki bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda, sosyal medya hesapları aracılığıyla terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla M.Y, R.O. ve A.K. gözaltına alındı.

Zanlıların evlerindeki aramalarda, bazı kitap ve yayınlara da el konuldu.

Jandarma karakolunda işlemleri tamamlanan zanlılar, Çorlu Adliyesine sevk edildi.

GAZİANTEP'TE DE OPERASYON YAPILDI

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal paylaşım hesaplarından terör örgütü PKK ile uzantıları KCK, PYD ve YPG propagandası yaptıkları gerekçesiyle savcılık talimatıyla E.Y., İ.C., C.B. ve N.B.'nin evlerine eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda arama yapılan evlerde 4 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 10 CD, 1 flash disk, 3 hafıza kartı, ve 2 fotoğrafa incelenmek üzere el konuldu.

Jandarma ekipleri, şüphelilerden E.Y., İ.C. ve C.B.'yi gözaltına alırken, evinde bulunamayan N.B.'nin de yakalanması için çalışma başlattı.

pkk sosyal medya Tekirdağ gözaltı Çorlu