Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Muharrem Köse'yi görevden aldı

F tipi örgütle mücadelede önemli bir adım daha atıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, meçhul Ergenekon şemasını mahkemeye gönderen Adli Müşavir Muharrem Köse'yi görevden aldı. F-tipi örgütlenmenin askeri yargı sorumlusu olduğu belirtilen Köse, kumpas davalarda komutanları tutuklatan sahte belgeleri de "çok uzun sürer" gerekçesiyle inceletmemiş, tutukluluk kararlarına zemin hazırlanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Muharrem Köse'yi görevden aldı

F tipi örgütle mücadele Genelkurmay karargahına uzandu. Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse görevden alındı. Köse kumpas davalarında özel görevli mahkemelere gönderdiği raporlarla gündeme gelmişti.

Bir süre önce izne ayrıldığı belirtilen Köse'nin bizzat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın imzasıyla Adli Müşavirlik görevinden alındı. Ulusal Kanal'ın ulaştığı Genelkurmay kaynakları, Albay Köse'nin görevden alındığını doğruladı ancak gerekçesini açıklamadı. Yerine henüz atama yapılmayan Köse'nin görevine Albay Oğuz Akkuş vekalet edecek.

Albay Köse'nin Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi. Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da Ergenekon davasından tahliyesinin ardından bu göreve atanmıştı.

F tipi örgütün askeri yargı sorumlusu olduğu belirtilen Albay Muharrem Köse'nin imzasıyla kapatılan özel görevli mahkemelere gönderilen yazılar kumpas davalarını temelden etkiledi.

Muharrem Köse, meçhul Ergenekon Şeması'nı mahkemeye gönderen isimdi. Şema Genelkurmay'ın Danıştay saldırısı sonrası yaptığı çalışma gibi gösterildi. Ergenekon cezalarına dayanak oluşturdu. Ancak dava bittikten 6 ay sonra "Genelkurmay'ın böyle bir çalışma yapmadığı ve şemanın karargaha nasıl girdiğinin bilinmediği" ortaya çıktı.

Albay Köse, kumpas davalarında komutanları tutuklatan sahte belgeleri de "çok uzun sürer" diyerek inceletmedi, belgeler gerçek kabul edilerek raporlar hazırlattı.

İzmir'deki casusuluk davasında sahte belgeler için bile "gizli"dir raporu verildi, komutanlar bu raporlarla yıllarca tutuklu kaldı. Köse'nin askeri yargıdaki cemaat örgütlenmesinin sorumlusu olduğu Ankara'da yürütülen soruşturma dosyasına girdi.

ulusalkanal.com.tr

fetö genelkurmay başkanı hulusi akar muharrem köse