Türklere uyarı: Ülkeyi terk edin

Libya'da hükümete savaş açan General Haftar'ın sözcüsünden ülkedeki Türkleri ilgilendiren uyarı geldi. Haftar'ın sözcüsü Albay Hicazi, Türkiye ve Katar vatandaşlarından içinde ülkenin doğusundan Sirte'ye kadar olan bölgeyi terk etmelerini istedi.

Türklere uyarı: Ülkeyi terk edin

Libya'da Kaddafi'nin devrilmesinin ardından kurulan hükümetle savaşan General Haftar'dan ülkedeki Türkler'e yönelik çağrı geldi.

General Haftar'ın sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, ülkenin doğusundan Sirte şehrine kadar olan bölgedeki Türkiye ve Katar vatandaşlarına 48 saat içinde bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Hicazi, Türk ve Katar vatandaşlarının Libya'da istihbarat faaliyetlerinde bulunduklarını açıkladı. Haftar'a bağlı birliklerin 48 saatin dolmasının ardından Türk ve Katar vatandaşlarına yönelik gözaltı faaliyetlerine başlayacağını kaydetti.

Türk Dışişleri, 14 Haziran'da Bingazi Başkonsolosluğu'nun faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu. Açıklamada, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerine seyahat etmemeleri tavsiye edilmişti. Dışişleri, bölgede bulunan Türkleri hava yolu ile ülkeden ayrılmaları için uyarmıştı.

ulusalkanal.com.tr