Eski DDK üyesi Mehmet Ali Özkılıç hakkında iddianame hazırlandı

Eski Devlet Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Ali Özkılıç hakkında Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı. Özkılıç, Fethullahçı terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etmekle suçlanıyor.

Eski DDK üyesi Mehmet Ali Özkılıç hakkında iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından, Hrant Dink cinayeti kapsamında eski Devlet Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Ali Özkılıç hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Mehmet Ali Özkılıç’ın Mülkiye Başmüfettişi’yken düzenlediği raporlarda ''FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiği, kastının ise örgüt yöneticisi ve üyelerini korumaya yönelik olduğu'' belirtildi.

İddianamede, Mehmet Ali Özkılıç’ın Mülkiye Başmüfettişi görevini sürdürdüğü sırada Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri ile ilgili hazırladığı 13 farklı raporda, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Hrant Dink’in Yasin Hayal tarafından her ne pahasına olursun mutlak suretle öldürüleceğine’ ilişkin bilgiyi içeren 17 Şubat 2006 tarihli F3 buluşma ve F4 haber raporunu kasıtlı olarak kullanmadığının altını çizdi.

Mehmet Ali Özkılıç’ın bu bilgiyi saklayarak dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C-Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’i koruduğu vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr