Tuğluk'tan taşlı saldırı

IŞİD'in yoğun ateş altında tuttuğu Ayn EL-Arab'dan kaçarak Türkiye'ye giren Suriyeli Kürtlere yardım elini ilk uzatan Mehmetçik oldu. Türk askeri Suriyeli sığınmacıların eşyalarını taşıdı ve gıda yardımında bulundu. Van milletvekili Aysel Tuğluk ise Suriye'ye geçişleri kontrol eden mehmetçiğe taşla saldırdı.

Tuğluk'tan taşlı saldırı

Suriye'den gelen on binlerce kişiye ilk yardım elini Mehmetçik uzatırken, Van Miletvekili Aysel Tuğluk sınır kontrolü yapan Türk askerine taş attı.

Türk askeri sınırdan geçen sığınmacılara su ve gıda yardımında bulundu. Zaman zaman da Suriyelilerin eşyalırını taşıdı ve bitkin düşenlere destek oldu.

Bu sırada sınırdan Suriye tarafına geçmek isteyen PKK taraftarı grubun askerlere taşlı saldırısı devam etti. Van milletvekili Aysel Tuğluk da bu grup için yerini aldı. Tuğluk'un eline aldığı taşı Türk askerine taş atarken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Daha sonra olayla ilgili basına açıklama yapan Tuğluk, "Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim." diye konuştu.

Öte yandan PKK, taraftarlarının Suruç'a gitmesi için çağrılarını artırdı.

ulusalkanal.com.tr