Çavuşoğlu: Üzerimize düşeni yaparız!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye yönelik bir kara operasyonunu gündeme getirdi. Hava saldırılarıyla netice alınamadığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bir kara operasyonu olmadan bölgedeki terörün temizleneceğine inanmıyorum" dedi.

Çavuşoğlu: Üzerimize düşeni yaparız!

Suriye sınırında "Güvenlikli bölge" ve "Uçuşa yasak bölge" talepleri için diplomasi trafiğini sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye topraklarına yönelik kara operasyonu istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüşmek üzere Paris’e giderken uçakta Vatan Gazetesi'ne konuşan Çavuşoğlu, "Hava operasyonlarıyla sonuç alınamadığını" söyledi.

Kara operasyonu için kapamlı bir eylem planı oluşturulması gerektiğini savunan Çavuşoğlu, "Bu çerçevede Türkiye üzerine düşeni yapar" dedi.

"Bir kara operasyonu olmadan bu bölgedeki terörün temizleneceğine inanmıyorum ben. Kara operasyonu, kapsamlı bir eylem planı oluşturulup, öyle uygulanmalı. Bu çerçevede Türkiye üzerine düşeni yapar. Biz bunu muhataplarımıza hep söyledik"

Çavuşoğlu, kara operasyonu için şartları da açıkladı.

"Bu adım atılırsa, Suriye bunu topraklarına saldırı olarak kabul edecek. Bu yüzden "no fly zone" ve "safe zone", yani uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge şart"