10 EKİM 2019 PERŞEMBE EYT HABERLERİ! emeklilikte yaşa takılanlar haberleri! Sosyal Güvenlik Kurumu SGK başmüfettişinden EYT Derneği ile görüşen Prof. Dr. Vedat Bilgin'in görevden alındığı haberlerine açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin'in görevden alındığına yönelik haberlerin doğru olmadığını belirtti. Karakaş, iddiaların doğru olmadığını, Vedat Bilgin'in görevine devam ettiğini ifade etti

10 EKİM 2019 PERŞEMBE EYT HABERLERİ! emeklilikte yaşa takılanlar haberleri! Sosyal Güvenlik Kurumu SGK başmüfettişinden EYT Derneği ile görüşen Prof. Dr. Vedat Bilgin'in görevden alındığı haberlerine açıklama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) ile görüşen Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin'in görevden alındığı iddia edildi.

Bu iddialara, Sosyal Güvenlik KurumuSGK Başmüfettişi İsa Karakaş yanıt verdi.

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"

Karakaş, iddiaların doğru olmadığını, Vedat Bilgin'in görevine devam ettiğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, geçen günlerde şunları yazmıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın EYT sorununu çözmesi için atadığı değerli (1989’dan beri) hocam Prof.Dr. Vedat BİLGİN şimdiden yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.

VEDAT BİLGİN KİMDİR

Prof.Dr. Vedat Bilgin; Akademisyen, Bürokrat, Milletvekili, gazeteci-yazar

Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi‘nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 'Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri' konusunda yüksek lisans, 'Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci' adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

York Üniversitesi‘nde Misafir Öğretim Üyeliğinde bulunan Bilgin, Michigan Üniversitesi’nde 'Ortadoğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları' konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı, Başbakan Başdanışmanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

25. ve 26. dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi.

Vedat Bilgin, Halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Başkan vekili olarak görev yapmaktadır."

ulusal.com.tr

cumhurbaşkanlığı sosyal güvenlik kurumu Emeklilikte yaşa takılanlar eyt sgk vedat bilgin isa karakaş