Tarihi zafer ve şehitlerimiz yurt çapında düzenlenen etkinliklerle anıldı

Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümü ve şehitlerimiz yurt çapında ektinliklerle anıldı, Törenlerde duygu dolu anlar yaşandı. Siperdeki askerkerden sedyedeki yaralıya Çanakkale Muharebeleri bir çok etkinlikte canlandırılırken şehitliklerde hüzün vardı.

Çanakkale Deniz Zaferi 101'inci yılında yurt çapında anıldı. Etkinliklere tarihi zaferin kararlılığı ile şehitlerin hüznü damga vurdu.

ES //

Savaşın seyrini değiştiren 57'nci Alay anısına Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüyen grup Uzunköprü'den gelen 15'inci Hava Bölüğü ile buluştu, yürüyüşe atlı süvariler de eşlik etti. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve yurttaşlar yürüyüşçüleri çiçeklerle karşıladı.

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği Çanakkale'deki resmi törenlere alternatif kutlama düzenledi.

Başkent Ankara’daki anmada Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Garnizon Komutanı ve yurttaşlar Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Çiçekler bırakıldı. Ankara Cebeci Askeri Şehitliği’nde de şehitler yalnız bırakılmadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 Ocak'ta şehit olan Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç'ın babası Cemal Ardıç'ın sözleri Samsun'ndan yankılandı.

Çanakkale ruhu 101 yıl sonra İzmir'de canlandırıldı. Konak Meydanında Çanakkale cephe görüntülerinin benzerleri oluşturuldu. Çanakkale Savaşları’nın kazanılmasında kritikl rol üstlenen Nusret Mayın Gemisi de sergilendiği Mersin Tarsus'ta ziyaretçi akınına uğradı.

Erzurum'da lise öğrencilerinin okul bahçesinde 282 gençle oluşturduğu "Ay yıldız" figürü ilgi çekti. Bursa'da da 2 ton kum, 50 balya saman ve sis sistemleri kullanılarak Çanakkale muharebeleri canlandırıldı.

Tarihi zafer Hatay, Iğdır, Antalya ve Alanya başta olmak üzere yurdun hemen tüm illerinde anıldı. Aileleri ve yurttaşlar şehitleri ziyaret etti, şehitliklerde duygulu anlar yaşandı.

Ulusal Kanal da Çanakkale kahramanlarını ve tarihi zaferi unutmadı. Ulusal Kanal emekçileri öğle yemeğinde Çanakkale kahramanlarıyla aynı karavanayı paylaştı; "buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmek"...

ulusalkanal.com.tr