Bursa'da 'Vatan Senden Hayır Bekler' paneli

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Bursa İl Örgütü, Vatan Senden Hayır Bekler başlıklı bir panel düzenledi. Panelin konuşmacıları arasında Dağcı Nasuh Mahruki, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ, Sanatçı Gülsen Tuncer ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu yer aldı.

Bursa'da 'Vatan Senden Hayır Bekler' paneli

GENÇLİK MECLİSİNE DAVET

Çok sayıda vatanseverin katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan TGBBursa İl Başkanı Deniz Oktay; ''Bizler vatanımızın birliği ve beraberliği için hayır diyoruz. Başbakanımızın arkasında Kürdistan bayrağı olmasın diye hayır diyoruz. Evet diyen de hayır diyen de bu vatanın evladıdır. Türkiye'nin dört bir yanından tüm vatansever gençleri 2 Nisan'da Ankara'da düzenleyeceğimiz Gençlik Meclisi'ne davet ediyoruz.'' dedi.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu; ''Önümüzdeki sorunların çözümü yeni anayasada değil. Başkanlık sistemi istikrarsızlık demek. İçinde bulunduğumuz krizi ancak güçlü bir mecliste atlatırız. Ulus devlet olabilmenin ön koşulu meclisti. Kurtuluş Savaşımızı meclisle yönettik. Yetki millettedir, milletin temsilcisi olan meclistedir. 16 Nisan'da hayır çıkacağından umutluyum. Geniş bir hayır cephesi oluştu. AKP bizi saldırgan, itici bir üsluba çekmeye çalışıyor. Buna izin vermeyelim, kimseyi itmeden çalışalım. Hayır çıkmaması için hiçbir sebep yok. ''

SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer; '' Birinin canı istedi diye anayasa değişikliği yapılmaz. Şu anki yetkileriyle de iktidar Türkiye'nin sorunlarını çözebilir. Peki ekonomiyi neden düzeltemiyor? Huzursuzluğu neden gideremiyor? Bunun nedeni anayasa mı? Tabii ki hayır. İşte bu sorunlar mevcutken Türkiye'yi ayrıştırmanın hiç gereği yoktur.'' şeklinde konuştu.

Nasuh Mahruki ise AKP'nin kendisine oy vermeyenleri ötekileştirmesini eleştirerek '' Tahriklere kapılmamalı, 16 Nisan'a kadar sağduyulu bir şekilde derdimizi anlatmalıyız.'' dedi.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın ''Bizler Mustafa Kemal'de birleşiyoruz devrimciyiz, halkçıyız, ulusçuyuz, milliyetçiyiz!" sözleri salondan büyük alkış aldı.

ulusalkanal.com.tr

bursa tgb yeniçağ