Darbe girişimi davaları sürüyor

Darbe girişimi davaları sürüyor... Ankara'daki iki davada da FETÖ sanıklarının savunmaları alındı. TÜRKSAT'ı ele geçirmeye çalışanlar konuştu. Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışanlardan biri ise FETÖ üyesi olduğunu itiraf etti. Muğla'da da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davası görülüyor. İşte en önemli üç darbe girişimi davalarından ayrıntılar...

Güvenlik önlemleri Polatlı darbe davasının ikinci gününde de elden bırakılmadı. Çatıda keskin nişancılar hazır bulundu. Havada dronlar kampüsün çevresini dört bir yandan gözetledi. Girişin hemen önünde ise jandarma ve özel eğitimli köpekler bekledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da şikayetçisi olduğu, en kalabalık sanıklı davanın ikinci günü savunmalarla başladı. Davada toplam 330 sanık ifade verecek.

Davanın ikinci gününde TÜRKSAT'ı ele geçirmek için görevlendirilen iki FETÖ sanığının savunması alındı.

Sanık Yarbay Murat Dinlecener FETÖ'ye 40 yıldan beri sempati ile yaklaşıldığını söyledi.

Ankara Adliyesi'nde de Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye kalkışan 69 eski asker hakim karşısındaydı. İkinci duruşmada sanıkların savunmaları alınmaya devam edildi. Davada, teknisyen eski başçavuş Bekir Kurt, FETÖ ile irtibatlı olduğunu itiraf etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 47 sanığın yargılandığı Muğla'daki davanın görülmesine de devam edildi. FETÖ lideri Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu duruşmada Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarını dinledi. Davanın sanıklarından eski astsubay Ekrem Benli, hedeflerindeki kişinin Cumhurbaşkanı olduğunu teslim olduktan sonra karakolda öğrendiğini iddia etti.

Eski MAK ekibi üyesi astsubay kıdemli çavuş Erkan Çıkat da kaçtıkları sırada arazide açlık ve susuzluk nedeniyle zorlandıklarını anlattı. Ölüm korkusu yüzünden teslim olduklarını belirtti. "Çatışmadan dolayı öldürüleceğimizi düşündük" dedi.

fetö darbe girişimi dava