TESK Genel Başkanı İran'a uygulanan ambargonun kalkmasını değerlendirdi

İran'a uygulanan ekonomik ambargonun kalkması Türkiye'nin işine yarıyacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken “402 milyar dolarlık İran ekonomisinin dışa açılacağını, bunun da Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin ekonomisini hareketlendireceğini" söyledi.

TESK Genel Başkanı İran'a uygulanan ambargonun kalkmasını değerlendirdi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken İran'a uygulanan ambargonun kaldırılacak olmasının Türk ekonomisini de canlandıracağını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada İran'ın 402 milyar dolarlık ekonomiye sahip olduğuna dikkat çeken Palandöken, ambargonun kalkması başta Doğu Anadolu ve Karadeniz olmak üzere ülke ekonomisini hareketlendireceğini ifade etti.

2014 yılında Türkiye ile İran arasında 3,8 milyar dolarlık ihracat ve 9,8 milyar dolarlık ithalat yapıldığını kaydeden Palandöken "Yeni dönemde ticaret rakamları ve yatırımlar bir anda artıracak, ekonomimiz canlanacak. Başta sınır illerimiz olmak üzere ülkemizin perakende sektörünü hareketlenecek. " dedi.

TESK Başkanı, ekonomik canlanmanın binlerce kamyon esnafına can suyu olacağını, inşaat ve turizm gibi pek çok sektörde de fırsatlar doğacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr