Trump'tan 'koronavirüste 2. dalga ihtimali' açıklaması

Vakaların 842 bini geçtiği ABD’de ölü sayısı 47 bin sınırında. Beyaz Saray’da görevli bilim insanları ikinci bir koronavirüs dalgası uyarısını yaptı. Başkan Donald Trump ise “virüs tekrar gelse bile, bu yılki gibi gelmez” dedi. Bu arada Trump, ülkeye göçmen kabulünü 60 gün askıya alan kararnameyi imzaladı.

Trump'tan 'koronavirüste 2. dalga ihtimali' açıklaması

Pandeminin merkez ülkesi ABD’de bilim insanları ikinci bir koronavirüs dalgası bekliyor. Vaka sayısını 842 bini geçtiği, ölümlerin de 47 bin sınırında dayandığı ülkede “ikinci dalga ihtimali” ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray’daki basın toplantısına damga vurdu.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield ikinci dalgayı bekleyen isimlerin başında geliyor. Trump ile birlikte kameralar karşına çıkan Redfield, “Bu yıl şanslıydık çünkü virüs salgını başladığında grip sezonu bitmişti, ama gelecek yıl ikisi birleşirse aynı anda solunum yollarını etkileyen iki hastalığımız olur” dedi.

Doktor Anthony Fauci ise, "Kesinlikle sonbaharda koronavirüs gelecek. Bu salgın şeklinde mi olur, bilmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu beyanlar üzerine ABD Başkanı, “Virüs tekrar gelse bile, bu yılki gibi gelmez. Kolaylıkla kontrol altına alabileceğimiz bir dozda gelir” dedi. Trump’ın sözlerine karşılık ise Dr. Deborah Brix, “Şu an bunu bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, işsiz kalan vatandaşlarına öncelik vermek için ABD'ye göçmen kabulünü 60 gün askıya alan kararnameyi imzaladı. Bugünden itibaren, ABD dışında bulunan ve elinde geçerli bir göçmen vizesi olmayan yabancı ülke vatandaşları, ülkeye göçmen olarak alınmayacak.

Trump ayrıca bazı eyaletlerdeki milli parkların açılacağını da duyurdu.

Bu arada ABD'de ilk defa evcil hayvanlarda Kovid-19 tespit edildi. New York eyaletinin farklı bölgelerindeki iki ev kedisinde Kovid-19 görüldü.

abd koronavirüs trump