Vatan Partisi'ne katıldılar!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek il ziyaretleri kapsamında Bursa’ya gitti

Vatan Partisi'ne katıldılar!

Bursa’da düzenlenen üye katılım töreninde çok sayıda yeni üyeye rozetlerini takan Perinçek, yaptığı konuşmada Vatan Partisi'nin seçime üç ay kala baraja dayandığını belirtti. Törende Anadolu Partisi Bursa İl Başkanı Semra Yılmaz ve çok sayıda partili Vatan Partisi'ne üye oldu. Doğu Perinçek’in konuşmasının özeti şöyle:

Hangi ülkede diktatör sözcüğü yasaklanır? Diktatör heveslilerinin bulunduğu, iktidarda olduğu ülkelerde diktatör sözcüğü suçtur. Şu anda Tayyip Erdoğan’a diktatör dediği için Kayseri Cezaevi’nde bulunan Aykutalp arkadaşımıza Bursa’dan selam yolluyoruz.

Sultanlıkları yıkılacak, tahtları devrilecek. Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin tacı, tahtı devrilecek. Oraya geldik. Niçin yıkılacak?

Borçlanma ekonomisi, sıcak para diktası çatırdıyor.

1980’den bu yana Türkiye’yi dışa açıyoruz dediler, dışı Türkiye’ye açtılar. Bursa’nın sanayicisi, tarımcısı mallarını Amerika’ya satacak, Japonya’ya satacak, Singapur’a, Afrika’ya satacak dediler. Şimdi sanayicimize soruyoruz: Mallarınızı Avrupa’ya, Singapur’a satıyor musunuz? Türkiye bu dışa açılma sonunda şu noktaya geldi. İhraç ettiği, dışa sattığı sanayi ürünlerinin bile %70’i dışardan aldığı mallar. Yani dışarıdan aldığımızı dışarıya satıyoruz. Samanı dışardan alıyoruz. Pamuğu, susamı dışarıdan alıyoruz.

Tayyip Erdoğan iktidarının bir yıl içinde acil ödemek zorunda olduğu 251 milyar Dolar borç var. Bu sıcak parayı bulmaları mümkün değil. Tayyip Erdoğan istediği kadar Suudi Arabistan’a, Katar’a gitsin, şeyhlerle kucaklaşsın, onlara vatanı satma vaatlerinde bulunsun, Amerika’dan borç dilensin… Sıcak para diktasının sonu gelmiştir. Ve sıcak para diktatörleri de o sıcak para ekonomisiyle yıkılacaklar.

2) Türkiye’yi bölme projesi sona erdi.

Bundan önceki iktidar formülü şöyleydi: Türkiye’yi parçalama projesi içinde görev yaparsan sıcak para akar. BOP Eşbaşkanlığının bütün sihri, kerameti bu. Hatırlayacaksınız, 2003 yılı Şubat 14 gecesinde Kanal D ekranından o sıcak para komisyoncusu, rantçısı ne diyordu? “Hani var ya, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi. İşte biz, o proje içerisinde Diyarbakır’ı merkez yapacağız.” Türk milletine utanmadan, sıkılmadan bu vatanı böleceğini, milleti böleceğini, ABD’nin BOP projesinde bu görevi üstlendiğini söyledi. Şimdi o projenin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

ERDOĞAN DİYARBAKIR’I 2. İSRAİL’E MERKEZ YAPACAK

Bir ekonomi borçlandığı zaman yüksek faiz ile sıcak para bulmaya mahkumdur. “Kim borç bulur” sorusunun cevabı işte 2004 Şubat 14’teki konuşmada var. Türkiye’yi bölene Dünya merkezlerinden borç verilir. Diyarbakır bizim vatanımızın güzel kentlerinden ama O, 2. İsrail’e merkez yapacak. Bu formül artık geçersizdir. Kayaya dayandılar. O güvendikleri, sırtlarını dayadıkları ABD, Suriye’yi dize getiremedi.

Suriye’den geliyoruz. Size Beşar Esad’ın, direnen Suriye halkının selamını getirdik. Hani Tayyip Erdoğan Şam’da Emevi Camisi’nde namaz kılacaktı? Kiminle kılacaktı o namazı, Obama’yla, Netanyahu’yla kılacaktı. Suriye aslanlar gibi direndi. Aynı bizim 1920’lerde İstiklal Savaşımızda direndiğimiz gibi.

KÜRT VATANDAŞLARIMIZ BİRLİK İSTİYOR

Türk halkından gizlenen bir gerçek var: Güneydoğu’daki Kürt vatandaşlarımız birlik istiyor. Bayramda Mardin’deydik, Diyarbakır köylerine gittik. Urfa’nın çarşılarında gezdik. Dün akşam Ankara’da Vatan Partisi Merkezi’ne Hakkari’den, Şırnak’tan heyetler geldi. “Biz PKK’ya bu toprakları teslim etmeyeceğiz, bunu herkes bilsin” diyorlar.

PKK’YI MECLİSE SOKMA GAYRETİNDELER

Bursa’ya mesajınız nedir diye sordum. “Can Bursalılara, Bursalı kardeşlerimize şunu söyleyin: Güvensinler Şırnaklılara, Hakkarililere, Vanlılara… Buraları kesinlikle ABD emperyalizmine, bölücü teröre teslim etmeyeceğiz” dediler. Şu anda sizden gizleniyor bu. Oldubittiye getirecekler. “Efendim orada PKK haraç topluyor, askeri gücü var, silahlı gücü var, artık orada devlet yok, PKK’nın devleti var…”

7 Haziran’da %10 barajını PKK geçsin diye görüyorsunuz gayretleri. ABD’nin merkezinde olduğu sistem hep birlikte PKK’yı nasıl %10 barajını geçiririz telaşında. Hakkarililer, Vanlılar, Şırnaklılar ise PKK’yı meclise göndermeyeceğiz, yemin ediyoruz diyorlar.

AÇILIM SAÇILIM YERLE BİR OLACAK

Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Buradan ilan ediyoruz. Türkiye’de Ankara’dan yönetilen başı dik bir hükümet kurduğumuzda ve komşu ülkelerle birleştiğimiz zaman göreceksiniz, PKK Kandil’den beyaz bayrak çekecek. Açılım, saçılım bunların yerle bir olacağını göreceksiniz. Cumhuriyetimizi yıktırmayacağız. Atatürk Cumhuriyeti temelinde ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Aynı zamanda Güneydoğu’daki yurttaşlarımızın kararıdır. Edirne, Ağrı ve Kars İzmir’le birleştirecez. Açılımla bu ülkeyi bölmek isteyenleri bozguna uğratacağız!

Bursa, Denizli, Kayseri, Antep, Malatya… Hatırlayın, bunlar bizim küçük, orta ve büyük sanayi kentlerimizdir ve şimdi o küçük ve orta sanayinin ürettiği malları dışardan alıyoruz ve dış borcumuz büyüyor. Bu durumda biz yeniden o küçük ve orta sanayiyi canlandırıp büyük sanayiyi teşvik edeceğiz. Kaynaklar sanayiye gitsin, faize itmesin. Sülükler emmesin Türkiye’nin kanını, İstanbul borsalarında. O Türkiye’nin kanını emen sülükleri, keneleri sırtımızdan koparıp atacağız. Sanayimizi, tarımımızı destekleyeceğiz.

ZAR ATARAK PARA KAZANIYORLAR

Basit bir rakam vereceğim size. 2012 yılında İstanbul borsasından elde edilen kazançların toplamı 300 milyar Dolar. Bundan vergi alınmıyor. Yani zar atarak para kazanıyorsunuz. Bankalardan, mevduatlardan bile vergi alınıyor. Otomobilin haznesini benzinle dolduruyorsunuz vergi ödüyorsunuz ama borsa kazançlarından vergi alınmıyor. %20 gibi düşük bir vergi koysan, 60 milyar Dolar kaynaktır. Zar atana giden 300 milyar Dolar’ın 60 milyarını vergi olarak alsan, 17 milyar Doları ile Türk tarımını ayağa kaldırırız. Hesabını yaptık. Üretimde kullanılan mazotu birkaç yıl tarımı canlandırmak için bedava sağlamayacak, ucuz gübre, tarım ilacı, tohum sağlayacak ve düşük faizli kredi olanağı yaratacağız. Üretimi desteklemek şartıyla 15 milyar Dolar ayırdığımız zaman 2-3 yıl içinde Türkiye pamuk, saman, et, hayvan, susam ithal etmez. Bugün tarım ürünlerinin ithaline giden çok büyük kaynaktan tasarruf ederiz ve çarşılarımızı zenginleştiren refah ve zenginlik kaynağımız olur.

Sırf borsadan vergi alarak 17 milyar Dolar tarıma ayırdık. 43 milyar Dolar’la sanayimizi küçük, orta, büyük sanayimizi teşvik edip desteklediğimizde hızla sanayi ayağa kalkar ve doğrulur. Vergi reformuyla üremi destekleyen, diğer önlemlerle sülükleri sırtımızdan atarak akrabaya, yandaşa giden kaynakları, hortumları sanayi ve üreme çevirerek Türkiye’yi 4, 5 yıl içerisinde dış ödeme açığını kapayıp üretim ekonomisine geçer ve üretilenleri adil bir şekilde paylaşarak Atatürk’ün Türkiyesini kurarız.

VATAN PARTİSİ BARAJA DAYANMIŞTIR!

Vatan partisi üreten ve birleşenlerin partisi olduğu için çığ gibi büyüyor. Hakkari Yüksekova’dan Edirne’ye kadar Hatay, Trabzon, Sinop, Zonguldak’a kadar çığ gibi büyüyor. Şirketler araştırmalar yapıyor. Bakın SONAR’ın en son araştırmasında partimizin oyu 3,2 gözüküyor. Şirketin sahibi bana telefon etti, sizin oyunuz %5 diyor. Yine ANAR şirketinin yaptığı araştırmada Çankaya’da %7, Etimesgut’ta %6, İzmir’de %8, Aydın’da %9 görünüyoruz. Vatan Partisi seçime 3 ay kala gelmiş, baraja dayanmıştır ve barajı hepimizin kararıyla geçeceğiz!

Bunun tek sınırı kafamızdaki barajları yıkacağız, barajlar kafamızda. Yılmaz Özdil “barajlar kaldırılsın, Vatan Partisi’nin ne kadar oy alacağını kimse tahmin edemez” diyor. Kafamızdaki barajları kaldırdığımızda alacağımız oyu kim tahmin edebilir? Madem baraj kalktığı zaman Vatan Partisi kimsenin tahmin edemeyeceği kadar büyük oylar alıyor, o zaman kafamıza koyulan boş barajlara teslim olmayacağız. Göreceksiniz kaldıracağız.

AVRUPA PARLAMENTOSUNA SESLENİYORUM: “BEYLER…”

Önümüzdeki 3 ay Türkiye yeniden bir vatan savunması mücadelesine giriyor. Avrupa Parlamentosu 2015’te Avrupa ülkelerinde “Ermeni Soykırımını” tanıma kararı vermeleri için bildiri yayınladı. Hani bu Avrupa bizim dostumuzdu? Tayyip Erdoğanların dostu ve Avrupacıların dostu. Bu mesele kökten çözülmüştür. Vatan Partisi Ermeni Soykırımı yalanını Avrupa’nın merkezlerinde çiğneye çiğneye, AİHM’de kararlar çıkartarak kökten çözmüştür. Şimdi Avrupa Parlamentosu beylerine sesleniyorum. Beyler, AİHM 2. Dairesi’nin kararı var. Sizin güya mahkemeniz öyle değil mi? O karar, 1915 Olayları soykırım kavramına girmez diyor. Ve şimdi Strazburg’da Büyük Daire’ye gittiler, Büyük Daire’de de göreceksiniz kapı gibi karar çıkaracağız. Müjdesini size veriyoruz. Bu emperyalist saldırının sırtını bir kez daha yere yapıştıracağız.

BURSA NUTKU’NUN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Bursa’nın kestanesi, şeftalisi, Uludağ’ı vb… Bursa’nın neyi meşhur? Bursa’nın en meşhur şeyi Bursa Nutku’dur. Bursa, Bursa Nutku’yla gurur duyacaktır. Şimdi var mısınız Bursa Nutku’nun gereğini yapmaya? Büyük devrimci Atatürk’ün emir ve talimatlarını, her şeyimizi ortaya koyarak yerine getirmeye var mısınız? Bursa Nutku’nun geçerli olduğu bir döneme giriyoruz. Dünya merkezlerinin hain planlarının kışkırtmalarının olduğu tarihi süreçteyiz. Önümüzdeki dönem bölücüsüne, Türkiye sokakları teslim edilmeyecektir. Vatan Partisi var. Hem sandıkta onların sırtını yere yapıştıracağız hem de sokakları, meydanları, alanları onlara kesinlikle teslim etmeyeceğiz. 18 Mart geliyor, Bursa’dan hareket edildi Çanakkale’ye… Şimdi o yollarda yürüyen, 1918 Arıburnu kahramanlarının izinden yürüyen arkadaşlarımıza da buradan selam yolluyoruz.

EMİNE ÜLKER TARHAN’LA SEÇİM GELMEDEN EL ELE VERECEĞİZ

Kardeşimiz olan Anadolu Partisi’nin Bursa İl Başkanı Sayın Semra Yılmaz ve diğer arkadaşları Vatan Partisi’ne katılma kararı vermişlerdir. Değerli arkadaşlar size söz veriyorum, Sayın Emine Ülker Tarhan’la da seçim gelmeden el ele vereceğiz ve bu fotoğrafı göstereceğiz.

“ANADOLU’YU ALDIK, VATAN’A GELDİK”

Anadolu Partisi Bursa İl Başkanı Semra Yılmaz, Osmangazi İlçe Başkanı Ömer Özdemir ve çok sayıda parti üyesi Vatan Partisi’ne üye oldu. Törende yeni üyelere rozetleri Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından takıldı. Semra Yılmaz yaptığı konuşmada “Anadolu’yu aldık, Vatan’a geldik. Vatan için çok çalışıp çok şeyler yapmalıyız. Vatan için damarımdaki son kanı dökmeye hazırım. Değerli dostlar bizim gidecek başka yerimiz yok. Bir vatanımız bir de Vatan Partimiz var” dedi.