Halisdemir’i şehit edenler ilk savunmalarını yaptı

15 Temmuz direnişi ile özdeşleşen isim oldu O. Darbeci general Semih Terzi’yi öldürdü, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmemesi için canını feda etti. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in katilleri bugün adalet karşısına çıktı. Savunmaları alınmaya başlayan darbeci askerler General Semih Terzi’ye yükledi. Terzi'nin emir astsubayı Ahmet Kara, "Darbe olduğunu bilmiyordum. Halisdemir'in bildiğini bilsem, ben de Terzi'yi vururdum" dedi.

Halisdemir’i şehit edenler ilk savunmalarını yaptı

15 Temmuz’un fedaisi şehitAstsubay Ömer Halisdemir’i şehit edenler için hesap vakti geldi çattı.

15 Temmuz 2016’da Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılanmasına başlandı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya cezaevinden getirilen sanıklar, jandarma koridorunda arka kapıdan adliyeye alındı.

Duruşma salonunda müştekiler arasında Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir de yer aldı.

Duruşmada ifadesi alınan ilk asker darbeci general Semih Terzi'nin emir astsubayı Ahmet Kara oldu. Kara, " Halisdemir gibi darbe girişiminden bilgim olsaydı ve böyle bir emir alsaydım ben de onun yaptığını yapardım" diye konuştu.

Silopi’den Ankara’ya Terzi ile birlikte geldiklerini anlatan Kara, olayın yaşanmasının ardından darbe girişiminin olduğunu hastanede öğrendiğini söyledi. Kara, kendisinin darbe ve FETÖ ile hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

Darbeci Terzi'nin yanında Özel Kuvvetler Komutanlığına giden Astsubay Ali Güreli de savunmasında, kendilerinin Ankara'ya TBMM'yi korumaya gittiklerini düşündüğünü söyledi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldikleri sırada bir çatışmanın çıktığını belirten Güreli, "Ben, Terzi'nin 15-20 metre gerisinden yürüyordum. Çatışma çıktı, kendimi yere attım. Kim, kime ateş etti görmedim" diye konuştu.

Sanık astsubay Erhan Almaz da iddiaları reddetti. Almaz savunmasında, “Genelkurmayın yaveri bile FETÖ’cü çıktı, Genelkurmay bile bunu anlamamış, biz üstlerimizin darbeci olduğunu nasıl anlayabiliriz” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

fetö şehit Astsubay Ömer Halisdemir gölbaşı halisdemir