Turizm işçileri kalıcı çözüm istiyor

Kovid-19 salgınının en çok etkilediği sektör olan turizmde, en ağır darbeyi de turizm emekçileri aldı. Bir çoğu hiç çalışmadı. Az sayıdaki çalışan ise yaklaşan sezon sonu nedeniyle yine işsizlikle karşı karşıya bırakıldı. Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, işten çıkarma yasağını delemeyenlerin işçilere istifa baskısı yaptığını söyledi.

Turizm işçileri kalıcı çözüm istiyor

Salgın nedeniyle 3,5 milyona yakın turizmemekçisi işsiz kaldı. Normalleşme ile birlikte turizm sezonu geçte olsa başladı. Ancak bir çok işçi hiç iş başı yapamadı. Yapabilen az sayıda işçi ise yaklaşan sezon sonu nedeniyle yine işsizlikle karşı karşıya kaldı.

Kovid-19 salgının en çok etkilediği sektör olan turizmde, en ağır darbeyi turizm emekçileri aldı. Salgın nedeniyle turizm sektöründe istihdam kaybı büyük oldu. Özellikle konaklama sektöründeki istihdam kaybı, 2016 turizm krizinin neredeyse iki katı büyüklüğüne ulaştı.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Ulusal Kanal'a konuştu. İşçilere uygulanan bu baskıların ‘hapis cezası' gerektiren bir suç olduğuna dikkati çekti. İşçilere de 'haklarınızdan vazgeçmeyin' çağrısı yaptı.

Her yıl aynı sorunla boğuşan turizm emekçileri artık kalıcı çözüm istiyor. Yahyaoğlu, turizmin 12 aya yayılmasının ve çeşitlendirilmesinin önemini vurguladı.

Kovid19 ulusal kanal turizm salgın emekçi