Yunanistan'dan 3 darbeci askerin Türkiye'ye iadesine ret

Yunanistan'a kaçan askerlerin iadesi yine reddedildi. Üstelik mahkeme, şuan gözaltında olan kaçakların serbest bırakılmasıda sakınca da görmedi. FETÖ'nün üst düzey iki ismi ise Malezya'da gözaltına alındı.

Yunanistan'dan 3 darbeci askerin Türkiye'ye iadesine ret

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan 3 asker yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Türkiye'nin iade taleplerini reddetti.

Davanın ilk aşamasında sığınma başvuruları onaylanana kadar gözaltında tutulmasına karar verilen kaçak askerlerin serbest bırakılması da gündeme geldi.

Mahkeme kaçakların serbest bırakılmasında mahsur görmedi. Eğer idari kurumlar onaylarsa Süleyman Özkaynakçı, Feridun Çoban ve Abdullah Yetik sığınma başvuruları onaylanmadan serbest bırakılacak.

​Malezya'da ise FETÖ'nün en üst düzey isimlerine yönelik operasyon yapıldı. Ülkenin ulusal güvenliğini tehdit etmekle suçlanan Turgay Karaman ile İhsan Aslan yakalanarak gözaltına alındı. Karaman'ın, FETÖ ile irtibatlı bir okulda müdürlük yaptığı ifade ediliyor.

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ise 86 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Başsavclılığı'nın hazırladığı iddianamede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay'a üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

ulusal.com.tr

fetö yunanistan türiye