AKP'den İstanbul açıklaması: Hazırlıklarımızı tamamladık

Gözler bir yandan Maltepe'deki oy sayımına bir yandan Yüksek Seçim Kuruluna çevirilmişken AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yavuz "İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinin yenilenmesi talebi için hazırlıklarını tamamladıklarını" duyurdu

AKP'den İstanbul açıklaması: Hazırlıklarımızı tamamladık

Türkiye, son dönemlerin en tartışmalı yerel seçimlerini yaşıyor. 31 martın üzerinden 2 hafta geçti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçları hâlâ netleştirilemedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da yarışı geride götüren Cumhur İttifakının büyük ortağı AKP, seçimin iptal edilmesi için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 9 Nisan'da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinin yenilenmesi için olağanüstü itiraz haklarını daha sonra kullanacaklarını" duyurmuştu.

AKP’li Yavuz twitter hesabı üzerinden yaptığı son açıklamada ise “Hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını, çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edeceklerini" belirtti.

ulusal.com.tr

istanbul AKP