Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askerlerimizi çekme kararı aldık! Vatan Partisi'nden açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuştu. Toplantıda sert mesajlar veren Erdoğan, "Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik" ifadelerini kullandı. Vatan Partisi de skandal sonrası Ankara, İzmir ve İstanbul'da kitlesel basın açıklamaları yapacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askerlerimizi çekme kararı aldık! Vatan Partisi'nden açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan toplantıda şunları söyledi:

DEAŞ'la mücadele. Başlık bu. Ne yaptınız ya? DEAŞ'a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2000 kilometrekarelik alan DEAŞ'tan böyle temizlendi. Öbürleri ise zafer işaretleri ile onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Daha önce bütün bunlarla ilgili uyarıları nerede, kim, nasıl, ne yaptı, hepsini bildirdik. Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz. Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz.

VATAN PARTİSİ'NDEN KİTLESEL BASIN AÇIKLAMALARI

Vatan Partisi tarafından yapılan açıklamada "Değerli Basın Mensupları, 8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesine karşı Vatan Partisi; Ankara, İzmir ve İstanbul'da kitlesel basın açıklamaları yapacaktır. Dikkatinize sunarız." denildi.

Yapılan açıklamaya göre, adresler şu şekilde:

ANKARA

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan

Tarih: 18 Kasım 2017, Cumartesi

Saat:13.00

Adres: Amerikan Büyükelçiliği Önü (Remzi Oğuz Arık Mahallesi, 06540 Çankaya/Ankara)

İZMİR

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu

Tarih: 18 Kasım 2017, Cumartesi

Saat: 13.15

Adres: Şirinyer NATO Karargahı önü (İnkılap Mahallesi, Akdoğan Cd. 8 B, 35380 Buca/İzmir)

İSTANBUL

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel

Tarih: 19 Kasım 2017, Cumartesi

Saat: 13.30

Adres: Barbaros Bulvarı Atatürk Heykeli Önü Beşiktaş/İstanbul

ulusal.com.tr

erdoğan nato asker