2 TÜBİTAK görevlisi Fikret Seçen'le aynı gün Hollanda'ya, 1'i de Arap Emirlikleri'ne kaçtı

F tipi kumpasçıların örgütlü olarak hareket ettiğini ortaya koyan bir gelişme daha yaşandı. Yurt dışına kaçan kumpasçıların birlikte hareket ettiği anlaşıldı. İzmir Askeri Casusluk kumpasında sahte rapor düzenledikleri için gözaltı kararı çıkarılan TÜBİTAK görevlileri, savcı Fikret Seçen ile birlikte Hollanda'ya kaçtı. Bir şüpheli bilirkişinin de aynı gün Arap Emirlikleri'ne kaçtığı belirlendi.

2 TÜBİTAK görevlisi Fikret Seçen'le aynı gün Hollanda'ya, 1'i de Arap Emirlikleri'ne kaçtı

Kumpas soruşturmaları sırasında yaşanan gelişmeler F tipi kumpasçıların halen örgütlü ve de devlet içinde etkilini olduğunu gözler önüne serdi.

İzmir Askeri Casusluk kumpasında sahte rapor hazırladıkları için gözaltı kararı verilen eski TÜBİTAK bilirkişilerinin F tipi savcı Fikret Seçen ile birlitke kaçtığı ortaya çıktı.

Eski TÜBİTAK'çılardan 2'si Fikret Seçen ile aynı gün İstanbul'dan Hollanda'ya uçtu. Sahte raporda imzası olan 3'üncü bilirkişi ise aynı gün, aynı havalimanından Arap Emirlikleri'ne gitti.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre eski TÜBİTAK görevlilerinden Yalçın Çakmak ve Süheyl Mustafa Keskin 24 Kasım'da Atatürk Havalimanı'ndan Holldanda'ya kaçtı. F tipi örgütün yargıdaki kilit isimlerinden Fikret Seçen de aynı gün Hollanda'ya kaçarken böyle görüntülenmişti.

Sahte raporda imzası olan 3'üncü TÜBİTAK görevlisi Burak Akoğuz'un da aynı gün Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçtığı tespit edildi. Burak Akoğuz Balyoz, Poyrazköy ve Kozmik Oda kumpaslarında da bilirkişi olarak görev almıştı. Akoğuz'un TSK'nın Kozmik bilgilerinin yer aldığı harddisk'i kopyalayan kişi olduğu ortaya çıkmıştı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr