İlk gece korkularınız yüzünden Vajinismus olmayın

İlk gece korkularınız yüzünden Vajinismus olmayın

Vajinismus; kadının istemesine rağmen ilişkiye girmekle ilgili endişe ve korkuları nedeniyle tam olarak cinsel ilişkiyi gerçekleştirememe durumudur. O yüzden de istediğiniz halde eşinizle ilişkiye giremiyor, bu durumu kendi başınıza yenemiyorsanız mutlaka daha sonraki günlerinizi olumsuz etkilememesi için profesyonel bir destek almanızı öneririz.

Endişe ve korkularınız nedeniyle cinsel ilişkiye girme aşamasında kendinizi tam olarak hazır hissetmediğiniz için, ilişkiyi sağlıklı tamamlayamazsınız ve bu durum en başta kadını yıpratırken, erkeği de olumsuz bir şekilde etkiler. Erkek bu durumla karşı karşıya kalıp ve vajinismusla ilgili bilgi sahibi değilse ilk başta anlam veremeyebilir, şaşırır. İstenmediğini düşünür, kendiyle ilgili bir kusur problem mi var diye tedirgin olur. Bu da zaman içinde çiftin ilişkisini olumsuz etkiler. Erkekler genelde vajinismusu duymamışlardır, bilgi sahibi değildirler. Fakat cinsel ilişkide bu şekilde sürdükçe, durumu çözüm amaçlı araştırır. Süreç ne kadar kısa sürede olursa, çiftin ilk gece korkularını yenip ,sağlıklı bir cinsel yaşantısına ulaşması da o kadar erken olur. İlişkiye girme denemeleri bu sefer olacak diyerek başlanıp, yine başarısız olursa kadın da yıpranmaya başlar ve zamanla da öğrenilmiş çaresizliğe yaşayarak cinsel ilişkiden soğumaya, cinsel ilişkiye girmekten kaçmaya başlar. Başta olan cinsel istek yerini, cinsel soğukluğa bırakır. Kadının genel yapısı, ruh durumu ne kadar iyi olursa olsun, mutlaka belli süre sonra psikolojisini olumsuz etkiler. Kendini zamanla yetersiz, mutsuz bir kadın olarak eksik hissederek günlük yaşam kalitesine düşürür. O yüzden eğer kadın ilişkiye girmekle ilgili bir endişe korku duyuyorsa, mutlaka kafasındaki soruların net yanıtlarını bulacağı bir destek almalıdır.

VAJİNİSMUS NEDENLERİ NELERDİR?

İlişkiye girmekle ilgili problem yasayan kadınlar, daha önce ilişkiye girmekle ilgili duydukları bir takım olumsuz deneyimleri, kendilerinin de yaşayacağını düşünür. Oysaki bu problemi yaşayan kadınlar, cinsel ilişkiye hatalı ve eksik bilgilerle girerler. Bu da problemli bir ilişkinin yaşanmasına yol açar. Oysaki dünyada milyarca kadın çok rahat bir şekilde cinsel ilişkiye girebilmektedir. Nedeni de her şeyi doğru bir şekilde ayarlarlar ve genelde ilişkiye girdiklerini bile anlayamazlar. Herhangi bir sıkıntılı durum yaşamazlar. İlk gece korkularına neden olabilecek, yanlış duyumlar inanışlara genelde şu şekilde karşılaşırız.

  • İlişkiye girildiği sırada mutlaka ağrı, acı dayanılmaz olur.
  • İlişkiye girdiğimde yırtılmam olacak ve kanamam durmazsa ne yaparız, hastaneye nasıl gideriz.
  • Çocukluk dan beri söylenen korunması gereken kızlık zarına zarar gelecek düşüncesi
  • Ergenlik de erkeklerle ilişki boyutunda mutlak dikkatli olunması
  • İlişkini hemen başında gebe kalırsam
  • Gebe kalıp, normal doğum korkusu
  • Kız kimliğinden kadın olma sıfatını taşıyamama
  • Evlilik aşamasında ailesel sorunlar nedeniyle eşine ailesine güven duygusunu yitirmek
  • İlişkiye girmeye cinselliğe bakış açısının farklı olarak olumsuz olması cinsel ilişkiyi kötü, iğrenç bir kavram olarak görmesi.

Bu değerlendirilmiş örneklerin dışında da mutlaka farklı veya eklenecek durum tespitleri söz konusu olabilir. Gerçekten de kişide yukarda ki örneklerin hiçbiri olmayarak ilişkiye girmekten neden niye niçin korktuklarını bilemiyor olabilir. Sonuçta ilişkiye girmekle ilgili en başta yanlış bir bakış acısı yanlış duyumlarla başlayan, tedirginlik hissi ve neticesinde arzulanmayan bir son. En başta kadını ve eşini yıpratan bir süreç. Ama ama hangi şekilde olaya bakılırsa bakılsın, düzgün yaklaşımlarla vajinismusun yenilebilecek bir problem olduğu görülür. Bu aşamadan sonra da en can alıcı ve en önemli unsur ilişkiye girme korkunuzu kendi başınıza yenemiyorsanız da konusunda deneyimli tecrübeli bir yerden destek almaktır. Çünkü vajinismus tedavi merkezimize gelen yüzlerce çift, birden fazla tedavi merkezine gidip, vajinismus problemini yenmeyip, kliniğimize gelmekte ve kişiye özel tedavi programlarıyla, problemlerini kısa süreler içinde çözmektedirler. Bu kadınların durumlarını incelendiğinde, kesinlikle eksiz, hatalı, özensiz, yanlış ve kişiye uygun olmayan tedaviler sonucunda, vajinismusu yenemeyip, kendilerine olan güvenlerini yitirmektedirler. Vajinismus tedavileri kişiye uygun olduğunda kesinlikle kolayca çözülür ama hiçbir vajinismus merkezi, vajinismus doktoru için %100 başarı garantili değildir. Çünkü kimseyi zorla yürütemezsiniz. Kişinin de çok az yürümek için bir gayreti gereklidir. O yüzden de %100 çözüm iddiasında bulunan merkezler, en başta size ve kendilerine karşı dürüst değildir. Kişiyi yanlış bir ruh haline sokmaktadır. Çünkü kişi başarısız olursa, kendini iyice kötü hissetmekte ve vajinismusun çözümsüz olduğunu inanır ve boşanmaya karar verirler. Sonuçta bütün bu yazılanları unutabilir veya kabul etmeyebilirsiniz ama lütfen şunu kesinlikle unutmayın ALLAH hiçbir kulunu vajinismus olsun diye seçmiyor. Tam tersine davranıyor! İşte o yüzdendir biz bu dünyada çoğalarak yaşıyoruz ve sizde bu çoğalmanın en önemli bir parçasınız sevdiğiniz adamla. O yüzden de vajinismus sizi ve sevdiğinizi üzmesin, yormasın. Siz istedikten vajinismusu kolay ve kısa süreler içinde rahatça yenebilirsiniz.

Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Kaynak:www.vajinismustedavimerkezi.net