PKK silah bırakmak için kongreyi toplama kararından vazgeçti

PKK, silah bırakmak için kongreyi toplama kararından vazgeçti. PKK'ya yakın bir gazetede yazan ve 20 yıl örgüt üyeliği suçundan cezaevinden yatan Muzaffer Ayata, köşesinde, örgütün kongre toplama hazırlığından vazgeçtiğini yazdı. Gerekçe ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt sorunu yok" açıklaması.

PKK silah bırakmak için kongreyi toplama kararından vazgeçti

PKK, silah bırakmak için kongre toplama kararından vazgeçti. Açıklama 20 yıl PKK terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevinde yatan Özgür Gündem yazarı Muzaffer Ayata'dan geldi.

Ayata köşesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" açıklamasından sonra örgütün hazırlıkları durdurduğunu yazdı.

Ayata, PKK yönetimini yeni bir değerlendirme yaptığını ve "Erdoğan'ın açıklamalarına karşılık hükümetten süreci sahiplenme yönünde bir açıklama gelmediği" belirtti.

PKK'da "Ortada güven artırıcı bir adım yok, tersine yıkmaya dayalı girişimler peşpeşe gelmeye başladı" düşüncesinin hakim olduğunu kaydeden Muzaffer Ayata, PKK yönetiminin kongreyi toplamaktan ve hazırlık yapmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

PKK'nın bu kararından sonra hükümet HDP'nin İmralı heyeti ile temas kurdu. Heyet ayrıca Kandil'e giderek PKK yöneticileriyle de konuyu görüşecek.

ulusalkanal.com.tr