AK Parti'den hilafet açıklaması

"Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti"... Gerçek Hayat dergisinin skandal hilafet çağrısı sonrası Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu açıklamayı yaptı; "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi. Ayasofya'nın açılışı sonrası gelen hilafet talebi kamuoyunda büyük rahatsızlığa neden oldu. Gazeteci Abdurrahman Dilipak da dergi kapağı fotoğrafını sosyal medya da paylaşınca tartışma alevlendi. Ak Parti içinden ilk tepki ise Mehmet Metiner'den geldi; Metiner, "siyasi sabotaj" yorumu yaptı. Vatan Partisi'nin "hilafet" tartışmalarına yanıtı ise dikkat çekiciydi...

AK Parti'den hilafet açıklaması

Ayasofya'da 86 yıl sonra kılınan cuma namazı sonrası başlayan tartışmalar boyut değiştirdi. Yeni Şafak grubunun Gerçek Hayat isimli dergisi hilafet çağrısında bulundu. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da kapak fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı. Kapaktaki "Hilafet için toparlanın" ifadesi dikkat çekti. Hükümet tartışmalara "Yaşasın Cumhuriye" diyerek tepki gösterdi.

Dilipak'a Ak Parti içinden ilk tepki eski milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Metiner, "Ayasofya’nın açılışından sonra bizim mahalleden birilerinin hilafeti bu şekilde gündemleştirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotaj demek." dedi.

Cumhuriyet'i hedef alan, "hilafet" isteyen söylemlere Ak Parti'den açıklama da gecikmedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi. Cumhuriyetin bu nitelikleriyle herkesin ortak çatısı olduğunu belirtti.

Çelik'in açıklamalarında "Atatürk" vurgusu da vardı...

Ak Parti sözcüsü, sözlerini, "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" ifadeleriyle noktaladı.

Tartışmalara Vatan Partisi'nden de yanıt gecikmedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü tartışmanın, emperyalist odaklara hizmet edeceğini söyledi.

ulusal.com.tr

ak parti Ömer Çelik Hilafet