Dünyada Koronavirüs bilançosu

Koronavirüs salgını dünya genelinde hız kesmiyor. Vaka sayısı 30 milyona yaklaşırken, Suudi Arabistan Umre ziyaretlerini yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Dünyada Koronavirüs bilançosu

Dünya genelinde Koronavirüssalgınının bilançosu ağırlaşıyor. Vaka sayısı 29 milyon 619 bine, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 936 bine ulaştı.

Salgının merkezi haline gelen ABD'de vaka sayısı 6 milyon 763 bini, Hindistan'da 5 milyon 16 bini, Brezilya'da 4 milyon 356 bini, Rusya'da 1 milyon 73 bini geçti.

Bosna savaşında işlediği suçlar nedeniyle 20 yıl hapse mahkum edilen ve 2013'ten bu yana serbest olan eski Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkanı Momcilo Krajisnik, Koronavirüs nedeniyle öldü.

İran'da her yıl binlerce İranlının katıldığı Erbain Yürüyüşü bu yıl salgın nedeniyle iptal edildi. Tunus'ta ise okullar, salgın önlemleri altında açıldı.

Öte yandan Suudi Arabistan umre ziyaretlerini kademeli olarak başlatmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan merkezli Ukaz gazetesinin haberine göre, ilk olarak yurt içi ziyaretlere izin verilecek.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın, söz konusu planın ayrıntılarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs salgın