Mamak'a skandal ziyaret

Genelkurmay'ın temsilen 3 general ve amiralin dün Mamak Askeri Cezaevi'ni ziyaret ettiği öğrenildi. Ancak ziyaretin amacı cezaevindeki komutanlara destek vermek değil, onların karargaha olan tepkilerini bastırmaktı. 3 general ve amiral cezaevindeki komutanlara "basına konuşmayın" talimatını iletti, talimat tepkiyle karşılandı.

Mamak'a skandal ziyaret

Balyoz Davası'ndaki Yargıtay kararının ardından, Mamak Askeri Cezaevi'ne tepki çeken bir ziyaret gerçekleşti.

Oda TV'nin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen 1 tümgeneral ve 2 tuğamiral, Mamak'ta kalan komutanları ziyaret etti.

Ziyaretin öncesi ve sonrasında çok tartışılacak olaylar yaşandı. Çünkü ziyaretin amacı, hedef alınan komutanlara destek olmak değil, onları susturmaktı.

Ziyaret yapılacağı duyurulunca, cezaevine gitmeye gönüllü olan komutanlara isimsiz ve imzasız bir yazı tebliğ edildi. Bu yazıda, “bazı tutuklu silah arkadaşlarımız ve ailelerinin basına verdiği demeçler bizleri derinden yaralamaktadır” yazılıyordu.

Karargah, cezaevindeki komutanlara bu şekilde telkinde bulunulmasını istedi. Ancak bu ifadeler ziyarete gitmek isteyen komutanların tepkisine neden oldu ve heyetteki 3 kişi dışında, bütün komutanlar talimatı kesin bir dille reddetti.

1 tümgeneral ve 2 tuğamiral ise Mamak ziyaretinde, "Basına konuşmayın" içerikli yazıyı göstererek, talimatı iletti.

Mamak Askeri Cezaevi'ndeki komutanların büyük bir bölümü, görüşmeyi reddederek tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz genelkurmay konuşma basın mamak