Turnuvaya kumaş pantolon ve gömlekle hazırlanıyorlar

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü oturarak voleybol takımı geçen sezon bir okuldan aldığı emanet formalarla katıldığı ve Türkiye 6’ncılığı elde ettiği müsabakalara bu yıl yine formasız gidecek. Kendilerine yeteri destek verilmeyen engelli sporcular, şampiyonluk hedefiyle gideceği müsabakalara günlük kıyafetleriyle hazırlanıyor.

Turnuvaya kumaş pantolon ve gömlekle hazırlanıyorlar

Diyarbakır’da engelli vatandaşlara yönelik kurulan Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü, ampute futbol, tekerlekli sandalye, basketbol, atıcılık, halter, badminton, yüzme, oturarak voleybol, masa tenisi ve okçuluk gibi birçok alanda katıldığı turnuvalarda başarılı sonuçlar elde etti. Ancak kulüp, elde ettiği sonuçlara rağmen Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve iş çevrelerinden beklediği desteği görmedi. Tüm müsabakalara kendi imkanları ile hazırlanan kulüp, birçok turnuvaya formasız katılmak durumunda kaldı. Geçen yıl formasının olmadığı gerekçesiyle bir okuldan aldığı emanet formalarla katıldığı Türkiye şampiyonasında 6’ncılık gibi hatırı sayılır bir sonuç elde eden kulübün oturarak voleybol takımının bu yıl ki turnuvaya da yine formasız katılacağı belirtildi. Turnuvanın hazırlıklarını günlük kıyafetler ve spor ayakkabı yerine kunduralarla sürdüren kulübün engelli sporcuları, destek bekliyor.

“SİVİL ELBİSELERLE İDMANDAYIZ”

Kulüp Başkanı Nizamettin Karaçam, oturarak voleybol takımının Diyarbakır’da yeni bir branş olduğunu belirterek, daha önceden engellilerin böyle bir branşının olmadığını aktardı. Tekerlekli sandalye basketbolu, atıcılık ve yüzme branşlarının olduğunu hatırlatan Karaçam, “Oturarak voleybol yeni bir branştır bölgede. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) teklifte bulundu, bizde bunu kabul ettik. Onun çalışmasını yapıyoruz. Türkiye şampiyonasına Konya’da katılacağız. Başarıdan başarıya gidiyoruz. Güneydoğu’da ilk kez Diyarbakır’da kuruldu. Oturarak voleybola sıfırdan başladık. Ayakkabı, eşofman ve formamız bile yok. Herkes kendi kıyafetleriyle antrenman yapıyor. Geçen yıl Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türkiye şampiyonasına katıldık ve 6’ncı olduk. Bir okuldan aldığımız forma ile müsabakaya gittik. Ama yine Türkiye 6’ncısı olduk. Biz nereye gittiysek destek alamadık. Yine bir Türkiye şampiyonası Konya’da yapılıyor. Sivil elbiselerle idmandayız” dedi.

“MALZEME YARDIMI İSTİYORUZ”

Emanet forma ile Türkiye 6’ncısı olduklarına dikkat çeken Karaçam, zorluklara karşın engelli arkadaşlarının gayreti sayesinde bunu başardıklarını ifade etti. Karaçam, “Hepsi böyle bir branşta olduğunu bize belirtti. Şampiyonaya Konya’ya gidiyoruz. Ancak orada konaklanma yapamıyoruz. 3 veya 4 otelle görüşüyoruz. Yer bakımından ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bölgeden gittiğimiz için önce yerlerinin olmadığını söylüyorlar. Bize malzeme yardımında bulunsunlar. Sporcular, idmana geliyor ama bir eşofmanları bile yok. Takım olarak formamız bulunmamakta. Yetkililerden bu yardımı yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“RAKİPTEN FARKIMIZ FORMAMIZIN OLMAMASIDIR”

Sporculardan Mehmet Şirin Çiçek de, Güneydoğu’da ilk kez yerde oturarak voleybolu oynadıklarına anlatarak, kulübün yeni olduğunu ancak bu eksiklikleri sporcular olarak tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. Çiçek, “Kendi aramızda elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz. Yetkililerden isteğimiz yeni kurulan bu kulübümüze en azından maddi ve manevi konuda destek olmalarını istiyoruz. Güneydoğu’da ilk takım olduğu için hem Diyarbakır’da hem de Türkiye’yi temsil etmek için elimizden gelen mücadeleyi göstermek için arkadaşlarımızla beraber emek sarf ediyoruz. Onlardan tek isteğimiz bize destek olsunlar. Kendi imkanlarımızla eşofman bulup giymeye çalışıyoruz. Maça çıktığımızda bunu yapamayacağız. Çünkü rakipten farkımızın üstümüzün olmamasıdır. 26 Kasım’da Konya’ya gideceğiz. Diyarbakır’ı temsil etmeye bu şekilde sıkıtı yaşıyoruz. Yetkililer bu duruma el atmalıdır. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz sahada” ifadelerini kullandı. İHA