Bombalı eylem hazırlığı yapan bir PKK'lı F Tipi örgütün evinde yakalandı

PKK'nın bombacısı, F tipi örgütün evinde yakalandı. Mersin ve Adana'da bombalı eylem yapmaya hazırlanan bir PKK'lının kaldığı eve özel harekat polisleri baskın yaptı. Baskında bombacı gözaltına alındı, PKK'nın keşif faaliyetlerinde kullandığı fotoğraf makinesi ile F tipi örgüte ait çok miktarda kitap ve CD’ler ele geçirdi. Yakalanan bombacının itirafı üzerine Adana'nın Pozantı ve Mersin'in Tarsus ilçelerinde yapılan kazılarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı bulundu.

Bombalı eylem hazırlığı yapan bir PKK'lı F Tipi örgütün evinde yakalandı

PKK'nın bombacısı, F tipi örgütün evinde yakalandı. Bombacının gösterdiği bölgelerde kazı yapan polis ekipleri cephanelik buldu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı, Adana ve Mersin'de bombalı eylem hazırlığı yapan Dindar K. isimli PKK'lının peşindeydi.

Bombacının Denizli'de F tipi örgüte ait bir evde kaldığı belirlendi. İstihbarat üzerine ekipler harekete geçti. Özel harekat polisleri eve baskın düzenledi.

Baskında bombacı Dindar K. yakalandı. E.A., T.P. ve A.K. isimli 3 kişi de gözaltına aldındı.

Polis evde arama yaptı. Aramalarda PKK'nın örgütün keşif faaliyetlerinde kullandığı fotoğraf makinesi ile F tipi örgüte ait çok miktarda kitap ve CD ele geçirildi.

Yapılan işlemlerin ardından şüpheliler Denizli’den Mersin’e getirildi. Dindar K. isimli PKK'lı sorguya alındı. Dindar K.’nın sorgusunda, Mersin ve Adana’da bombalı eylem hazırlığında olduklarını itiraf etti.

PKK'lının itirafıyla Adana'nın Pozantı ilçesi Mersin'in Tarsus ilçesinde kazılar yapıldı.

F tipi örgüt evinde yakalanan PKK'lı Dindar K.’nın gösterdiği araziden cephanelik çıktı.

Kazılarda 5 kilo C-4 plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof tüfek. Bu silaha ait 16 şarjör ile 575 fişek, 10 el bombası, 5 ateşleme fünyesi ve 1 cep telefonu düzeneği çıkarıldı.

Sorgularının ardından Dindar K. ile birlikte E.A., T.P. ve A.K. adliyeye sevk edildi. Dindar K. tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr