PKK-PYD'li teröristler: Halk bizi aşıyor

Türk ordusu, terör örgütü PKK/PYD'nin sivilleri kalkan yapma planını adım adım bozuyor. Afrin halkının terör örgütüne karşı gelerek şehri terkettiğini gösteren telsiz konuşmalarına Ulusal Kanal ulaştı. Teröristler Afrin'den çıkmak isteyen sivilleri ateş ederek ve tehditle durdurmaya çalışsada halk artık PKK/PYD'nin baskılarına boyun eğmiyor. Telsiz konuşmalarında teröristler "halk bizi geçecek, gücümüz yetmiyor, bizi aşacaklar" diyor

PKK-PYD'li teröristler: Halk bizi aşıyor

Teröristler tehdit etti, siviller dinlemedi. Afrinliler çıkış için Türk ordusunun açtığı koridora yöneldi. Örgütün Afrin'de kontrolü adım adım kaybettiğini gösteren telsiz konuşmalarına Ulusal Kanal ulaştı.

PKK/PYD: HALK BİZİ AŞIYOR

"Arif: Bizi geçecekler. Gücümüz yetmiyor. Bizi aşacaklar..."

Türk ordusunun akıllı kuşatma stratejisi, terör örgütünün sivillerden ayrıştırılmasını sağlıyor. Afrin halkı, terör örgütü PKK/PYD'yi aşarak terösitlerin "sivil kalkan" planını devre dışı bırakıyor.

İşte bu baskı artık Afrinlileri korkutmuyor. Teröristlere kalkan olmak istemeyen Afrinliler örgütün talimatlarını dinlemiyor. Afrin merkezinden çıkmak için araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.

Genci yaşlısı herkes kentten ayrılmak için Türk ordusunun güvenli koridorunda yola çıktı. Yanlarında çocukları, ellerinde erzakları... Kimisi Türk ordusunun kontrolündeki Azez'e, kimisi Suriye ordusunun kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgelerine gitti.

Teröristler, kadın çocuk demeden merkezden uzaklaşmak isteyen halkı ateş ederek engellemeye çalışmıştı. Milli İHA'lar da olay anlarını sanine saniye kaydetmişti.

Uygulanan kuşatma stratejisi ilk sonuçlarını verdi. Afrin'de sıkışan örgüt üyelerinin çaresizliği telsiz konuşmalarına yansıdı. Muhammet ve Arif isimli iki PKK/PYD'li kendi aralarında sivilleri kontrol edemediklerini işte böyle itiraf etti.

TERÖRİSTLERİN TELSİZ KONUŞMALARI

"Muhammet: Arkadaş valla bin tane araç var. Çıkmış yola arkadaş.

Arif: Arkadaş bize bir grup yollayın. Mesele karışık. Sesimi duyan arkadaşlar halk çok toplanmış."

Afrin'den çıkışları engelleyemeyen teröristler, "sivillere gücümüz yetmiyor" diyor.

PKK/PYD: HALK BİZİ AŞIYOR

"Arif: Bizi geçecekler. Gücümüz yetmiyor. Bizi aşacaklar..."

Öyle de oldu. Tahliye yolu açıldı, halk örgütü aşıyor. Afrin'de yaşayanlar PKK/PYD'nin zulmünden kurtularak TSK ve ÖSO'nun tahliye koridoru ile kentten ayrılmaya başladı.

TSK, sivil tahliye planını hassas bir şekilde uygulayarak dünyaya mesaj veriyor. "Siviller katlediliyor" propagandasının bu yolla önüne geçilmesi hedefleniyor.

Terörist ve sivillerin ayrıştırılmasıyla operasyonların daha da hızlanacağı belirtliyor.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusal.com.tr

pkk pyd ulusal kanal