"Halkın Komutanı"na veda

Muş'un Malazgairt ilçesinde PKK'lıların silahlı saldırında şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız Amasya'da toprağa verildi. "Kahrolsun PKK" sözleriyle tepkisini dile getiren Sibel Kulaksız, eşini asker selamıyla uğurladı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, "Hainleri sevindirmeyeceğiz, bir olacağız dir olacağız" dedi.

"Halkın Komutanı"na veda

Muş'ta teröristlerin açtığı çapraz ateş sonucu şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız, dün akşam saatlerin eşi ve kızıyla ziyaretten dönerken aracı arızalandı. Otomobilden inen Kulaksız tam bu sırada çapraz ateşe altına alındı. Eşi kolundan yaralanan Kulaksız, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

"Halkın Komutanı" olarak tanınan binbaşı, görev süresi dolmasına rağmen tayinini istememişti Muş'tan. Bölge halkını tarafından çok sevilmişti. Her Cuma bir köyü ziyaret eder halkın sorunları dinlerdi. Binbaşı Kulaksız, 2012 yılında Rize'de çay protestosuna katılan köylüleri de böyle sakinleştirmişti.

Binbaşı için düzenlenen askeri törende İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik PKK'ya tepki gösterdi.

Törende Bingöl, Bitlis, Van illerinin vali, il jandarma komutanları, emniyet müdürleriyle silah arkadaşları mehmetçikler hazır bulundu. Sibel Kulaksız ve kızı, şehidin şapkasıyla törene katıldı, asker selamıyla veda etti.

Törenden sonra şehit Binbaşı'nın cenazesi memleketi Amasya'ya götürüldü. Şehidin annesi ve babası ağıtlar yaktı.

Binbaşı Kulaksız'ın 2 kardeşinden biri olan Dursun Kulaksız da 1990 yılında grizu patlamasında kaybetmişti.

Binbaşı, Merzifon ilçesine bağlı Ortaova Köyünde defnedildi.

ulusalkanal.com.tr