Atatürkçü gençler TGB Ankara il kongresinde buluşuyor

Vatansever, Atatürkçü gençliğin buluşma noktası olan Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye siyasetinde etkin rol oynamaya devam ediyor. Üniversite ve liselerde faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Birliği, sistemin bireycileştirmesine, akılsızlaştırmasına karşı, gençliğe üretmeyi, paylaşarak mutlu olmayı öğretiyor. Emperyalizmin tüm saldırılarına karşı Türk gençliğini antiemperyalist cephede birleştiriyor

Atatürkçü gençler TGB Ankara il kongresinde buluşuyor

TGB YENİ DÖNEME NASIL BAŞLADI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı, içinde Atatürk ve inkılapların olmadığı müfredata karşı TGB yurt genelinde eylemler düzenledi. Türk gençliğini milli değerlerinden uzaklaştıran müfredata karşı liselerden üniversitelere geniş bir tepki oluştu. Eğitim müfredatının laik,bilimsel ve milli olması gerektiğini vurgulayan Atatürk gençliği, bu müfredatı kabul etmediğini ilan etti. Üniversite ve liselerden onlarca genç ile Kuğulu Park'ta basın açıklaması yapan TGB'liler, Danıştay'a müfredatı iptal etmesi için dava açtı.

25 Eylül sözde Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'na karşı tüm üniversitelerde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenledi. TGB, Türkiye ve bölge ülkelerini bölmeye yönelik bu girişimi tanımadığını duyurdu. ABD ve onun piyonları PKK/PYD'ye karşı savaş verirken, TGB Mehmetçiğimizin ve polisimizin yanında yer aldığını belirtti. Türk gençliğini vatansever cephede birleştiren TGB, önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

TGB ANKARA İL KONGRESİ TOPLANIYOR

TGB Ankara, gelecek dönemde yapacağı eylem ve etkinlikleri planlamak için “Atatürk gibi teşkilatlı, Atatürk gibi teşkilatçıyız” sloganıyla7 Ekim'de il kongresini toplayacak. Emperyalizme karşı vatan savunmasında Türk gençliği,üzerine düşen görev ve sorumlulukları almak için il kongresinde buluşacak. 7 Ekim'de Demonti Otel'de yapılacak olan TGB Ankara İl Kongresi, yeni kararlarla döneme hazır bir şekilde üniversite ve liselerde çalışmalarına devam edecek.

ulusal.com.tr

ankara atatürk tgb