Fener'in Nani'si var

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 15. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Medipol Başakşehir'i 1 - 0 yendi.

Fener'in Nani'si var

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golü 84. dakikada Nani kaydetti.

Medipol Başakşehirli futbolcu Stephane Badji, 69. dakikada ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 34'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Medipol Başakşehir ise 26 puanda kaldı.

MAÇIN ARDINDAN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 1-0 kazandıkları Medipol Başakşehir maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pereira, zorlu maçlar yaparak Medipol Başakşehir'in karşısına çıktıklarına belirterek, "Takımın zorlandığı anlarda bu kulübü hissetmemiz, bir aile olduğumuzu hissetmemiz gerekiyor. Takım zorluk yaşarken, istediklerini yapamazken birbirine yardımcı olmalı. Bugün bu şekilde kazandık" diye konuştu.

Gaziantepspor karşısında 67 dakika, Celtic maçında da 25 dakika on kişi oynamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Gaziantepspor karşısında on kişi, berbat bir sahada çok mücadele ettik. Fazlasıyla yıprandık. Birkaç gün sonra Celtic gibi bir maça çıktık. O maçın da 25 dakikasını yine on kişi oynamak zorunda kaldık. Bugün çok koşmamız ve mücadele etmemiz gerekti. Kaliteli bir takım vardı. 7 maçtır yenilmeyerek buraya gelmişti. 7-8 günde bir maç yapıyor. Taze görüntü sergiliyor. Bu durum bizim için geçerli değil. Benim oyuncularım süpermen değil."

Bu arada Pereira, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın kadroya müdahale ettiği yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.

Teknik adam, "Bir gün bir başkan bana 'bu oyuncu girsin, bu oyuncu girmesin' desin, o oyuncu giremez. Hayatımda asla böyle bir şey yapmam. Kim olursa olsun böyle bir şey yapmam. Böyle şey olursa ben çeker giderim" dedi.

Hakem Cüneyt Çakır'a mücadele sonunda sarılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Portekizli teknik adam, iyi maç yöneten Çakır'ı kutlamak için böyle bir harekette bulunduğunu vurguladı.

Bundan sonraki maçlarda da kendisine başarılar dilediğini kaydeden Vitor Pereira, "İyi maç çıkardı. Başarıyla yönettiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Pereira, Gaziantepspor karşısında penaltıya sebebiyet veren ve Celtic maçında kırmızı kart gören Diego'yu, Medipol Başakşehir mücadelesinde yedek bırakmasının bir ceza olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Takımın fizik durumunu yönetmekle alakalı bir karardı. Kadroda çok fazla seçenek yoktu. Alper erken sakatlık yaşadı. Ofansif seçeneklerimiz bir adım eksildi. Markovic bu kadar uzun süre oynamaya alışkın değil. Kadromuz 30 kişilik kadro değil. Dar kadromuz var, en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Ozan taze bir görüntü çizdi. Diego'ya verilmiş bir ceza değildi. Ben de oynarken böyle reaksiyonlarda bulundum."

Portekizli çalıştırıcı, Gökhan Gönül ile Şener Özbayraklı'dan övgüyle söz ederek, çok büyük iki sağ beke sahip olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Gökhan'ın çok başarılı performans sergilediğini ve Şener Özbayraklı'nın da bu oyuncunun yokluğunda aynısını gerçekleştirdiğini belirten Pereira, "Bana sadece son kararı vermek kalıyor. Sadece futbol kalitesi değil çok karakterli iki insan... Şu an Gökhan oynuyor, ihtiyacımız olursa eminim ki Şener de tüm verebilecekleriyle yardımcı olacaktır. Şu anda Fenerbahçe, çok karakterli oyun ortaya koyuyor. Bundan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, ilk yarıda çok basit top kayıpları yaptıklarını vurgulayarak, "68. dakikada kırmızı kart görmemize ve golü yememize rağmen oyunu sonuna kadar zorladık. Kazanmak için geldik, bütün planlarımızı uygulamaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Maçta 84. dakikada yedikleri golle mağlup olduklarını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Bugün bir şey kaybettik mi, hayır. Çok şey kazanabilirdik. Son 2 maçı kazanıp, ilk yarıyı geçen sezonun daha yukarısında bitirmek istiyoruz" dedi.

Medipol Başakşehir olarak fazla kart gören bir takım olmadıklarını kaydeden Avcı, "Sanıyorum toplamda 6 kart gördük. Tekrar seyredeceğim, analizini yaptıktan sonra yorumlayabilirim" diye konuştu.

Fenerbahçeli taraftarların, eski futbolcuları Emre Belözoğlu'na sevgi gösterisinde bulunmasının bu oyuncunun performansını etkileyip etkilemediği sorusunu Abdullah Avcı, "Oyunun ilk yarısında topa fazla sahip olamadık. İkinci yarıda geçiş bölümlerinde onun ayağından doğru toplar çıktı. Sakatlığı yeni geçti. Zamanın ilerlemesiyle fizik kapasitesi düştü" diye yanıtladı. DHA