FETÖ'ye operasyonda 20 gözaltı

Paralel Devlet Yapılanması Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik 4 ilde düzenlenen Manisa merkezli operasyonlarda 3'ü kadın 20 zanlı gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Manisa Belediyesinde usulsüz işler karşılığında örgüte finansman sağlamakla suçlanıyor.

FETÖ'ye operasyonda 20 gözaltı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Paralel Devlet Yapılanması Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.

Daha önce gözaltına alınıp tutuklananların ifadeleri ve hazırlanan bilirkişi raporlarına göre örgüte finansman desteği sağladıkları tespit edilen 21 kişi hakkında daha gözaltı kararı verdi. Zanlılardan 16'sı Manisa’da, 2'si İstanbul’da, 2'si ise İzmir ve Denizli’de gözaltına alındı.

İstanbul, İzmir ve Denizli'de gözaltına alınan şüpheliler sabah erken saatlerde Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Manisa Belediyesinin eski çalışanları ve müteahhitlerine yönelik operasyonda gözaltına alınanlar arasında Manisa Belediyesi eski İmar İşleri Müdürü ile memur ve müteahhitler de bulunuyor.

Zanlıların Belediyenin İmar İşleri Müdürlüğüne sızarak inşaatlara usulsüz şekilde ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları iddia ediliyor.

Zanlılardan ikisi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer ğüphelilerin emniyetteki işlemleri ile hakkında yakalama kararı bulunan bir zanlının aranması işlemi devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr