İstanbul'da feci kaza! Yüksek gerilim hattı yola devrildi

İstanbul Güneşli'de bulunan Basın Ekspres yolunda yüksek gerilim hattı yola devrildi. Kaza sonrası yol çift yönlü trafiğe kapandı, yolda yoğun trafik oluştu. 8 araçta maddi hasar oluşan kazada yol yaklaşık 1 saat 15 dakika trafiğe kapalı kaldı.

İstanbul'da feci kaza! Yüksek gerilim hattı yola devrildi

İstanbul Güneşli'de bulunan Basın Ekspres yolunda yüksek gerilim hattı yola devrildi.

Basın Ekspres yolu üzerinde bulunan bir inşaatın vinci yüksek gerilim hattının üstüne düştü, düşmenin etkisiyle beraber yüksek gerilim hattı da yola devrildi.

Saat 12:00 sularında meydana gelen kaza nedeniyle Basın Ekspres yolu çift yönlü trafiğe kapandı, yol boyunca yoğun trafik oluştu. Yol yaklaşık 1 saat 15 dakika trafiğe kapalı kaldı.

Kazada 8 araçta maddi hasar meydana geldi.

Yolun kapanması nedeniyle tatil için havalimanına giden bir çok yurttaş uçaklarını kaçırdı.

Kaza nedeniyle Avrupa yakasından Anadolu'ya gidiş yönünde TEM Otoyolu Firuzköy'den başlayan yoğunluk İkitelli kavşağı ve TEM Mahmutbey gişelerinden Basın Ekspres yolu Kuyumcukent sapağına kadar durma noktasına geldi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar denildi: "Basın Ekspres Yolu üzerinde yüksek gerilim hattında elektrik tellerinin yenileme çalışması yapılırken yenilenen direklerden birinin devrilmesi ile meydana gelen zincirleme trafik kazası ve yol üzerinde bulunan elektrik tellerinin yolu kapatması sonucu Basın ekspres yolu kuzeyli ve güneyli olarak trafiğe kapatılmıştır. Başakşehir istikametinden gelip Basın ekspres istikametine katılmak isteyen araçlar hal yolu istikametine, E-5 Kuzey ve güney istikametinden gelip Basın ekspres istikametine katılmak isteyen araçlar Güneşli köprüden Güneşli ve halkalı istikametine yönlendirmekte iken; Saat: 13.20 itibari ile Basın ekspres yolunun kuzey ve güney istikametlerinin ikişer şeridi trafiğe açılmış olup, trafik akışı kontrollü olarak sağlanmaktadır."ulusalkanal.com.tr

büyük kaza