Yargıdaki tahliye krizinde yeni gelişme

32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin F tipi polis şefleri hakkında verdiği tahliye kararı kaldırıldı. 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görevlendirilen Erdoğan Şimşek; "usul ve yasaya aykırı tahliye kararı yok hükmündedir" dedi. HSYK da F tipi örgütün tahliye oyununda rol alan hakimler için soruşturma izni vererek hukuki süreci başlattı

Yargıdaki tahliye krizinde yeni gelişme

Tutuklu polisler için tahliye kararına imza attıktan sonra görevden alınan Mustafa Başer'in yerine atanan hakim Erdoğan Şimşek, tahliye kararını geri çekti.

32'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne atanan Erdoğan Şimşek, kararın gerekçesinde "talebin kabulünün usul ve yasaya aykırı olduğunu" vurguladı ve "tahliye kararının yok hükmünde sayıldığını" ifade etti.

F-tipi polislerin 10 Sulh Ceza Hakimi için yaptığı reddi hakim talebini kabul eden Metin Özçelik'in yerine 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ne Maksut Karakulak atandı.

Böylece günlerdir kaosa neden olan tahliye kararı ortadan kalkarken, hakimlerle ilgili hukuki süreç de başladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi, hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında soruşturma izni verdi.

Kararı HSYK Başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Metin Yandırmaz duyurdu. Metin Yandırmaz; "Özçelik ve Başer için HSYK müfettişlerinin başlattığı soruşturmanın devam ettirileceğini" söyledi.

"Hakim ve savcıların kanunu uygulamakla görevli olduğunu söyleyen Yandırmaz, Türkiye bir hukuk devletidir. Hakim, savcı kanun dışına çıkarsa ülkede kaos olur. HSYK olarak buna müsaade etmeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr