“Derginin yaptığı mizah değil, sadizm“

Charlie Hebdo saldırılarının yankısı sürüyor. Saldırı ile bir yorum da Amerikalı siyaset bilimci Profesör Norman Finkelstein'dan geldi. Finkelstein, "Charlie Hebdo'nun yaptığı mizah değil, sadizm" dedi.

“Derginin yaptığı mizah değil, sadizm“

7 Ocak günü 10 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo mizah dergisinin tutumuna bir eleştiri daha geldi.

Bu kez eleştiri oklarını yönelten isim Amerikalı siyaset bilimci Profesör Norman Finkelstein oldu. Profesör, Hz. Muhammed karikatürleri ile de tartışma konusu olan "Charlie Hebdo'nun yaptığını "mizah değil, sadizm" olarak tanımladı.

"Orada hiçbir şey komik değil. Şayet komik buluyorsan, Yahudilerin çengel burunlu ve büyük dudaklı tasvir edilmesi de komik olur. Mizah ile sadizm arasında büyük fark var. Charlie Hebdo'nun yaptığı mizah değil, sadizm"

Amerilalı profesör, karikatüristlerin öldürülmesini elbette desteklemediğini söyledi, ancak yaşanan saldırıdan Charlie Hebdo'yu sorumlu tuttuğunu vurguladı.

Charlie Hebdo saldırısından sonra, olaydan Müslümanları sorumlu tutulmuştu. Amerikalı Profesör, bu konuya da değindi.

"Müslümanların sorumlu tutulmasının siyasi ve ideolojik amaçlara hizmet ettiğini biliyoruz. Ancak kişisel olarak, saldırganların gerçekte Müslüman olduklarına ben inanmıyorum. Müslümanları biliyorum"

ulusalkanal.com.tr