Çipras ile Guterres telefonda Türkiye'yi görüştü

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sınırı yanlışlıkla geçtiklerini iddia eden iki Yunan askeri ile ilgili Birleşmiş Milletler'e başvurdu. Çipras, tutuklu iki askerin yargı sürecinin hızlandırılması ve bir an önce iade edilmeleri için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'ten yardım istedi.

Atina yönetimi harekete geçti, Birleşmiş Milletler'den yardım istendi. Konu; Türkiye sınırına yanlışlıkla geçtiklerini iddia eden iki Yunan askeri...

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de yakalanan üniformalı iki Yunan askeri için BM'den yardım talebinde bulundu.

Çipras, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Tutuklu iki askerlerle ilgili yardım istedi.

Yunanistan Başbakan'ı, Guterres'ten yargı sürecinin hızlandırılması ve bir an önce askerlerin Yunanistan'a iade edilmeleri için Türkiye'ye baskı yapılmasını talep etti.

Çipras'ın ayrıca Türkiye'nin Ege'de ve Kıbrıs civarında gösterdiği faaliyetlerinin ihlal boyutlarına ulaştığını öne sürdüğü, bu durumun Türk-Yunan ilişkilerini olumsuz etkilediği yönünde şikayette bulunduğu da ifade edildi.

Çipras'ın yargı süreci tamamlandıktan sonra gerekirse, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayabileceği de belirtildi.

ulusal.com.tr

yunanistan