AF Örgütü'nden AB'ye tepki

Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci girişini önlemek için ülke sınırlarına çektiği tel örgülere tepki gösterdi. Açıklamada tel örgülerin mültecileri daha tehlikeli yollara sevk ettiği belirtildi.

AF Örgütü'nden AB'ye tepki

Avrupa Birliği ülkelerinin yaklaşık 175 milyon avro harcayarak sınır güvenliği için çektiği tel örgülere Uluslararası Af Örgütü’nden tepki geldi.

Açıklamada “Bu tel örgüler mültecilerin gelmelerini engellemektense, sadece sığınmacıları daha tehlikeli kara ve deniz yollarına yönlendiriyor" denildi.

Af Örgütü mültecilere ilişkin bilgilere de yer verdi. Buna göre 3 bin 500’e yakın mülteci Ege Denizi ve Akdeniz’de hayatını kaybetti, bu yılın ilk 10 ayında Avrupa Birliği’ne ulaşan sığınmacıların yaklaşık 729 bin 883'ünün deniz yoluyla seyahat etti. Kara yolunu takip ederek "AB'ye giriş yapan" sığınmacıların sayısının ise yaklaşık 280 binde kaldı.

Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Dalhusien, "Şiddet ve savaş devam ettikçe, insanlar gelmeye devam edecekler. Avrupa onları korumak için daha iyi yollar sunmalı" diye konuştu.

ab mülteci af