Muhteşem 5'liden 28 gol ve 26 puan

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Beşiktaş'ta 5 oyuncu skora direkt olarak yaptıkları katkı ve kazandırdıkları puanlarla dikkat çeken isimler oldu. Bu oyuncuların ortak özellikleri ise (yeteneklerine rağmen) geçen sezon Beşiktaş'a yaptıkları katkıların sürekli tartışılması ve yeni gelen Mario Gomez'in de Türkiye'yi yeniden yükselme yeri olarak görmesiydi.

Muhteşem 5'liden 28 gol ve 26 puan

Teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in gelmesiyle beraber tüm kamuoyunun beklentisi, tecrübeli teknik adamın önceki kulüplerinde yaptığı gibi bu oyuncuların da performansını yükselteceği yönündeydi.

Spor kamuoyunun beklentilerini boşa çıkarmayan Şenol Güneş, başta Oğuzhan Özyakup olmak üzere Mario Gomez, Gökhan Töre, Ricardo Quaresma ve Jose Sosa gibi isimlerin performanslarını üst seviyeye taşıdı.

MUHTEŞEM 5'LİDEN 28 GOL VE 26 PUAN

Oğuzhan, Gomez, Quaresma, Gökhan Töre ve Sosa, ilk yarıda ortaya koydukları futbol ve toplamda attıkları 28 gol ile Beşiktaş'ın 41 puan toplamasında baş aktör oldular.

Bu oyuncuların, maçı belirleyen goller ile kazandırdıkları puan ise toplamda 26 olarak görünüyor.

Geçtiğimiz sezonlarda kötü zamanlarda 'maç alan oyuncu' sıkıntısı çeken siyah-beyazlılar, bu sezon iyi oynamadığı maçları dahi öne çıkan bu oyuncuların kalitesi ile skoru lehine çevirmesini bildi.

İŞTE BU 5 FUTBOLCUNUN DOĞRUDAN ETKİ YAPTIKLARI MAÇLAR VE KAZANDIRDIKLARI PUANLAR:

MARİO GOMEZ: 9 PUAN

Alman golcü Mario Gomez 13 gol ile krallık yarışında da iddialı olurken Başakşehirspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında 2'şer gol atarak doğrudan 9 puan kazandırdı.

Beşiktaş 2 Başakşehirspor 0 (Mario Gomez 2 gol )

Beşiktaş 3 Fenerbahçe 2 (Mario Gomez 2 gol )

Eskişehirspor 1 Beşiktaş 2 (Mario Gomez 2 gol )

JOSE SOSA : 6 PUAN

Arjantinli 10 numara Jose Sosa'nın bu sezon takıma yaptığı katkı tartışılamaz bir gerçek. Sosa Kayserispor maçında 1 ve Osamnlıspor maçında 2 gol atarak Beşiktaş'ın hanesine 6 puan yazdırdı.

Kayserispor 1 Beşiktaş 2 (Galibiyet golü Sosa)

Osmanlıspor 2 Beşiktaş 3 ( Sosabir son dakikada 2 gol )

GÖKHAN TÖRE:4 PUAN

Sezona iyi başlayan ve 5 asist ile geçen sezonu daha 5. haftada yakalayan Gökhan Töre sonrasında yaşadığı çalkantılı dönemi atlattı ve Gençlerbirliği maçında beraberlik, Galatasaray maçında da galibiyet golünü atarak 4 puanlık katkı yaptı.

Gençlerbirliği 1 Beşiktaş 1 (Gökhan Töre beraberlik golü)

Beşiktaş 2 Galatasaray 1 (Gökhan Töre galibiyet golü)

OĞUZHAN ÖZYAKUP: 4 PUAN

Bu sezon tartışmasız Oğuzhan Özyakup'un senesi oluyor. Şenol Güneş'in Veli Kavlak ve Tolgay Arslan'ın uzun süren sakatlığında Atiba'nın partneri olarak teslim ettiği orta sahayı adeta parselleyen Oğuzhan neredeyse her hafat manşetlerde kendine yer buldu. Yaptığı asistler kadar attığı gollerle de takımın değişmezi olan Oğuzhan Kasımpaşa maçında son dakika penaltısı ve Bursaspor maçında yşine son dakika golü ile doğrudan 4 puan kazandırdı.

Kasımpaşa 3 Beşiktaş 3 (Oğuzhan son dakika beraberlik golü)

Bursaspor 0 Beşiktaş 1 (gol Oğuzhan)

RİCARDO QUARESMA: 3 PUAN

Portekizli yıldız 2. kez geldiği Beşiktaş'ta bu kez bir yıldız gibi değil adeta takımın bir parçası gibi oynuyor.Çaykur Rizespor maçında attığı gol ile 3 puan kazandıran Quaresma toplamda 3 gol 2 asist ile oynadı.

Beşiktaş 1 Çaykur Rizespor 0 (gol Quaresma )

HERKESİN HAYAL ETTİĞİ YEDEK CENK TOSUN

Sezona çok hızlı bir giriş yapan ancak sonrasında Mario Gomez'in yedeği olan Cenk Tosun ise gösterdiği performans ile adeta bütün takımların kadrounda görmeyi hayal ettiği bir yedek profili çiziyor.

Hiç bir zaman küsmeyen Cenk Tosun lig ve kupa maçlarında görev aldığı 22 maçta 10 atma başarısını göstererek örnek bir futbolcu oldu. DHA