Libya ordusundan 3 yeni saldırı

Libya ordusu, saldırı hazırlığındaki Hafter milislerine hava harekâtı düzenledi. Ayrıca hava unsurları, Vatiyye Askeri Hava Üssü’ne operasyon yaptı. Hafter milisleri karadan da vuruldu. Rusya'dan ise Hafter'in yanında yer alan Wagner grubuyla ilgili "devlet tarafından desteklenmiyorlar. " açıklaması geldi.

Libya ordusundan 3 yeni saldırı

Libya’nın Hafter güçlerine karşı başlattığı operasyonlar sürüyor. Milislere ağır darbe vuruluyor.

Libya ordusuna bağlı hava unsurları, başkent Trablus’un güneyinde saldırı hazırlığında olan bir grup silahlı güç tespit etti. Hafter'e bağlı milisleri taşıyan iki kamyon vuruldu.

Libya hükümetinin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu devam ediyor. Başkentin 140 kilometre güneybatısında işgal altında bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssü’ne son 24 saat içinde 3 harekât düzenlendi.

Askeri üs, havadan olduğu gibi karadan da vuruldu. Libya’nın topçu birlikleri, üsteki mevzileri hedef aldı.

Topçu birliklerinin Halle cephesindeki Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı Hafter saflarındaki paralı askerlerin harekât merkezini de vurduğu bildirildi.

Wagner’e ilişkin Rusya’dan ise bir açıklama geldi. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia (Vasili Nebenziya), konuştu. Rus diplomat, Wagner için, “Özel şirketlerden sorumlu değiliz, devlet tarafından desteklenmiyorlar.” dedi.

ulusal.com.tr

libya hafter Vatiyye Askeri Hava Üssü