Av. Özgür Senger: Çalışanın yazılı oluru alınmadan ücretsiz izne çıkış olmaz

Kovid-19 hastalığı çalışma hayatını da değiştirmeye başladı. Üretim kesintileri, esnafın belirsiz bir süre kepenk indirmesi, çalışma yaşamında çok sayıda belirsizliğe neden oldu. Şirketler çalışanlarına ücretsiz izin, yıllık izin kullanımı gibi seçenekleri sunuyor. Peki, bu seçenekler karşısında çalışanlar nelere dikkat etmeli?

Av. Özgür Senger: Çalışanın yazılı oluru alınmadan ücretsiz izne çıkış olmaz

Kovid-19 çalışma yaşamını alt üst ediyor. Üretimin ve tüketimin azalması istihdamı baltalıyor. Hem işletmeler hem de çalışanlar büyük mağduriyetler yaşıyor.

Haber merkezlerine peş peşe işletmelerin çalışanlarını mücbir sebep diyerek ücretsiz izne çıkardığı ihbarları geliyor. Ücretsiz izne nasıl çıkılır, yasal dayanakları nedir? Çalışanlar nelere dikkat etmeli. Avukat Özgür Senger, sürecin nasıl işlediği anlattı.

Bir diğer konu da çalışanların yıllık izne çıkarılması. Bunun içinde çalışanın yazılı talep yazısı gerekiyor. Aksi durumda hukuken yıllık izin sayılmıyor.

Kovid-19 nedeniyle birçok firma evden çalışma düzenine geçti. Bu durum ücret ve kıdem tazminatında bir kayıp yaşanacak mı sorusunu da beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ndeki kısa süreli çalışma ödeneğinde de 600 günün altında çalışanlar faydalanamayacak.

HABER: UFUK AKKAYA – KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

ulusal.com.tr

Kovid19