Rusya BMGK'dan istediğini alamadı

Rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden istediğini alamadı. Moskova'nın gündeme getirdiği Musul krizi konusunda Güvenlik Konseyi toplantısından bir bildiri yayımlanmadı.

Rusya BMGK'dan istediğini alamadı

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ninden, Ankara ve Bağdat arasındaki kriz konusunda beklediği kararı çıkaramadı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olağan toplantısında Rusya, Ankara ve Bağdat arasında yaşanan Musul krizini gündeme getirdi. Ancak konsey, toplantı sonucunda, bu konuda herhangi bir açıklama ya da bildiri yayımlamaya gerek görmedi.

Toplantının ardından karşılaşan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ve Iraklı mevkidaşı ise ayaküstü bir sohbet yaptı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, “Medyada bu haberleri okuduk. Bu olay uluslararası toplumun da tepkisini çekti. Elbette biz de endişelendik. Egemen bir ülkeye silah depolamak ve asker nakletmek kabul edilemez” dedi.

Çurkin, isim vermeden başta ABD olmak üzere BM Güvenlik Konseyi’nin Batılı üyelerine de sitem etti. Çurkin, “Konsey’in bırakın bir basın açıklamasını, bir başkanlık açıklaması dahi yapmaması uluslararası hukuku tartışılacak hale sokmuştur” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi