AKP Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Parti kapatma sebebidir

MHP'nin ardından AKP’den de HDP’nin kapatılması gerektiği yönünde açıklamalar geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması parti kapatma sebebidir” dedi. Eski Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan da HDP’nin terörle ilişiğinin kanıtı bulunduğu takdirde, kapatılabileceğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Parti kapatma sebebidir

HDP’nin kapatılması için önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırdı. Ardından benzer çağrılar AKP’den geldi. Hukukçular da kapatılma için "terörle ilişki" gerekçesine dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'de terörle ilişiği bulunan siyasi partilerin kapatılabilecğeini söyledi. Şentop, siyasi partilerin açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunmasının kapatılma sebebi olduğunu belirtti.

Tartışmaya hukukçular da katıldı. Eski Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan da Anayasa’nın 68’inci maddesine göre partilerin kapatılabileceğini kaydetti.

Ancak bunun için önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi partilerin eşit üye oranıyla kurulan komisyondan izin çıkması gerekiyor.

Anayasa’nın 69’uncu maddesine göre, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı davranan fiillerin siyasi partilerin odağı haline gelmesi durumunda o siyasi parti temelli kapatılabilir ya da Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılabilir.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Parti... paylaşan: ulusalkanal