Kış lastiği kullanım süresi doluyor! Yaz lastiği nedir? Yaz lastiği özellikleri

Kış lastiklerinin kullanım süresi 1 Nisan 2019 Pazartesi gününden itibaren doluyor

Kış lastiği kullanım süresi doluyor! Yaz lastiği nedir? Yaz lastiği özellikleri

1 Aralık öncesinde lastik satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olan kış lastiklerinin kullanım süreleri bitiyor.

Ticari araçlar (ticari taksi, minibüs, dolmuş, otobüs, kamyon, kamyonet gibi) için zorunlu olan kış lastiği her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında araçlara takılıyor.

Hususi olarak kullanılan araçlarda kış lastiği zorunluluğu olmasa da trafikte daha güvenli ve rahat hareket etmek için kış lastiğinin tercih edilmesi gerekiyor.

1 Nisan’dan itibaren kış lastikleri söktürülüp yaz lastiği olarak tabir edilen lastiklerin araçlara takılması gerekiyor.

YAZ LASTİĞİ ÖZELLİKLERİ

Yaz lastiğinin özelliklerine dair şu bilgiler verildi:

"Yaz lastikleri, yüksek performans araçları için idealdir ve hız ve çeviklik sağlayacak şekilde üretilmiştir. Daha hızlı tepki verirler ve viraj alma ve fren yapma yetenekleri daha yüksektir. Bunun sebebi genellikle yolda daha hassas bir sürüşü sağlayan sırt desenleri ve kullanılan kauçuk bileşimleridir, Yaz lastiklerinin sırt desenlerinde daha az oluk bulunur ve daha fazla kauçuğun yol ile temas etmesini sağlarlar. Maksimum yol tutma kabiliyeti sunacak şekilde tasarlanmışlardır. Yaz lastiklerinin kauçuk bileşimleri, daha esnek kalmalarını ve daha iyi çekiş ve yol tutmayı sağlamak üzere dizayn edilmiştir. Yaz lastiklerinin diş derinlikleri, sınırları zorlandığında daha fazla dengeli olmaya imkan vermeleri için fazla derin değildir."

ulusal.com.tr

kış lastiği Yaz lastiği