Esad adım adım kazanıyor

Suriye'de iki yıllık iç savaş sürecinde Şam yönetimi askeri alanda önemli bir kazanım elde etti. Şam'ın Babila kasabasında muhalif ÖSO'lu teröristlerle ile Suriye ordusu arasında ateşkes sağladı. Suriye ordusunun kasabaya girdi, balkonlara çıkan siviller "bir Suriye tek Suriye" sloganları attı.

Esad adım adım kazanıyor

Emperyalizme karşı direnen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, askeri alanda bir önemli başarı daha elde etti. İki yıldır süren iç savaşta ilk kez muhalif silahlı grupların bir kanadı olan ÖSO teröristleri ile ateşkes sağlandı.

Şam'ın Babila kasabasında Suriye ordusu ile ÖSO arasındaki silahlar sustu. Suriye ordusu kasbaya uygulaığı ablukayı kaldırdı. Mulaliflerin izin vermesi sonucu çatışma çıkmadan Suriye Ordusu kasabaya girdi. Bir kaç gün öncesine kadar çatışan taraflar el sıkıştı. Bu kare ateşkes görüntüsünü özetledi.

Taraflar el sıkıştı. Babila'daki ateşkesin ardından Kudasya, Moadamiyet El Şam, Barzeh, Bet Şahim ve Yelda kasabaları ile Yermuk mülteci kampında silahlar sustu.

Öte yandan Ürdün Şam'a yönelik Ürdün kaynaklı yeni saldırı hazırlıkları olduğu bilgileri Ortodoğu basınında geniş yer buldu. Yine bazı selefi gruplarında silahlarıyla birlikte Ürdün'e dönmek için hazırlık yaptığı yönünde haberlerde dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

suriye esad ÖSO