Yeni Zelanda'da camilere saldıran terörist iki kez Türkiye'ye gelmiş

Yeni Zelanda'daki saldırıyı düzenleyen teröristin daha önce Türkiye'ye de geldiği belirlendi. 2016 iki kez Türkiye'ye geldiği tespit edilen teröristin, kimlerle görüştüğü araştırılmaya başlandı

Yeni Zelanda'da camilere saldıran terörist iki kez Türkiye'ye gelmiş

Yeni Zelanda'daki saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Teröristin iki kez Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Reuters'ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Yeni Zelanda'nın Christchurch (Kristörç) şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen terör saldırısının failinin geçmişte bir süre Türkiye'de bulunduğu belirlendi.

Yapılan incelemede saldırganın 2016’da farklı tarihlerde 2 kez Türkiye’ye geldiği tespit edildi. 17-20 Mart ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihlerinde iki kez Türkiye'de bulunan teröristin gezdiği yerler mercek altına alındı.

Saldırganın Türkiye’ye ne amaçla geldiği, kimlerle görüştüğü ve nasıl bir bağlantısı olduğu araştırılırken teröristin Türkiye’de cami veya ibadethanelere saldırı planladığı ve buna yönelik çalışma yaptığı yönünde de kuvvetli şüphe oluştuğu belirtildi.

Katliam sonrası Türkiye’nin Interpol üzerinden Yeni Zelanda ile bağlantıya geçerek bilgi alışverişi yaptığı, bu yönde hem Türkiye’de ele edilen bilgiler hem de şu ana kadar Yeni Zelanda’da elde edilen bilgilerin karşılaştırıldığı ve bağlantılar ortaya çıkartılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Saldırganın kimlerle görüşüp görüşmediği yönünde yapılacak çalışmanın ardından, bağlantı tespit edilirse gözaltıların olabileceği değerlendiriliyor. Hem Emniyet İstihbarat hem de MİT’in bu konuda çalışma yürütüyor.

ulusal.com.tr

türkiye terörist yeni zelanda