İsviçre Hükümeti'nden ''Diktirmeyin'' uyarısı

İsviçre hükümeti, Cenevre kantonuna, "Ariana Müzesi'ne Ermeni anıtını dikmeyin" dedi. İsviçre DIşişleri Bakanlığı, Cenevre kantonuna gönderdiği mektupta, "anıtın yapılmasına izin verilmemesi" tavsiyesinde bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde mahkum ettirdiği İsviçre hükümeti, Cenevre kantonuna "Ermeni anıtının dikilmesinin engellenmesini" tavsiye etti.

Soykırım yalanının yüzüncü yıl dönümünde büyük bir propagandaya hazırlanan diaspora 2008 yılında Cenevre parlamentosuna "Ariana Müzesi'ne Ermeni anıtı dikilmesi" için karar aldırmıştı. Söz konusu karara karşı Türkiye'den de tepkiler yükselmiş kararın veto edilmesi istenmişti.

İsviçre medyasında yer alan haberlere göre İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter konuya bizzat müdahale etti. Bakan, Cenevre kantonuna gönderdiği mektupta anıta izin verilmemesi ricasında bulundu. Mektupta, Cenevre'nin uluslararası yapısının ve mutlak tarafsızlığının korunmasının önemine atıf yapıldı.

Mektupa gerekçe olarak da Birleşmiş Milletler ve dşper uluslararası örgütlerin çalışmaları için tarafsız ve barışçıl bşr çevreye ihtiyaç duyulması gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

# ermeni anıtı